img
Home / СВЯТ / Италиански лекар, учил у нас, разказа страшни неща за страната му

Италиански лекар, учил у нас, разказа страшни неща за страната му

/
/
/
528 Views

Доктор Марко Виньоли завършва медицина в България и обича много страната ни, научи КОЧ.

Днес съдбата го поставя на първа линия в борбата с COVID-19 в родната му Италия. Той мечтае за това отново да живее в българския си дом, предава bTV.

„Бъдете силни, силни, силни. Лекарите в България са много добри“ – това послание отправи той към българите.

През 2012 г. Марко Виньоли идва в България като студент в Медицинския университет в София. Живее в София 6 години, пропътува цялата ни страна.

Благодарение на знанията от България, днес е лекар в спешното отделение в болница в Падуа.

За последните два месеца през ръцете и сърцето му са минали повече от 1000 заразени пациенти с коронавирус. Срещата с всеки един от тях е изключително трудна за Марко.

„В Италия сега ситуация не е много лесна, защото имаме много пациенти. Имаме заразени близо 950 000, но това са само тези, направили тест, но от моя опит има заразени без симптоми или с малко симптоми и са над 3 милиона. Нашите болница са пълни от пациентите сега“, казва Марко Виньоли.

Марко казва, че усеща втората вълна с пълна сила. И въпреки, че не е толкова тежка като първата – жертвите са много, включително и много лекари.

Една от медицинските сестри в неговото отделение прекарва 35 дена в интензивното отделение. За щастие се връща към живот и без да се колебае след още 30 дневна карантина и предстои отново да се върне на първата линия.

Той има свой дом в България и желанието му е някой ден да може да се върне тук и да практикува професията си в България.

блиц

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook