Home » KO4 STORY » Кадри от архива: Вижте снимки от сватбата на лидера на БСП – Корнелия Нинова
Кадри от архива: Вижте снимки от сватбата на лидера на БСП

Кадри от архива: Вижте снимки от сватбата на лидера на БСП – Корнелия Нинова

В село Крушовица, Врачанско, още помнят сватбата на най-отраканата мома там – Корнелия Нинова.

Нейният съпруг Митко е първата и единствена любов в живота й и продължава да я подкрепя и до днес, разбра КОЧ.

Двамата се влюбват почти от пръв поглед, а предложението за брак не закъснява. Митко иска ръката на Корнелия изцяло според българските обичаи от нейните родители, а те я дават, без да се дърпат. Сватбата им не е голяма, но пък е много весела.

Младата Нинова сама подготвя прическата и грима си за щастливия ден, а булчинската рокля избира със своята майка. Бабите от Крушовица и досега се хвалят, че са танцували хоро с шефката на БСП. „Беше скромно, но много люто момиче. На никого не мълчеше. И от малка й личеше, че ще стане голяма работа“, коментират комшийките на червената лидерка във врачанското селце.

Те разкриват още, че като ученичка Корнелия била по-смела от връстничките си.

Излизала предимно с момчешки компании и още тогава проявявала лидерски качества. Въртяла цялата тайфа на малкия си пръст и винаги ги карала да става на нейното. Така се качила и на див кон въпреки десетките молби на приятелите си да не рискува, защото е опасно. Корнелия смело яхнала коня и галопирала по калните улици на цялото село. Родителите й не й се скарали, а даже грабнали апарата и я снимали за спомен, а днес фотосът бил един от най-любимите й.

Още от тогава Корнелия имала смели мечти за неговото бъдеще и настоявала винаги да е добре облечен и да се държи възпитано. Рафаел напълно оправдал очакванията на амбициозната си майка. През май миналата година той се дипломира като бакалавър по финансово инженерство в престижния университет „Бъркли“ в САЩ. Преди да замине за Америка, Рафаел завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Той има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади.

Въпреки че е избрал да се занимава с формули и числа, Нинова все пак го съветвала да не остава само с едно висше и настоявала да следва право също като нея.

Източник: ПИК

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?