Кайсии и крема сирене – най-вкусната комбинация това лято! Ето как да ги превърнете във вълшебен сладкиш:

Кайсии и крема сирене - най-вкусната комбинация това лято! Ето как да ги превърнете във вълшебен сладкиш:

Отличен кайсиев сладкиш с крема сирене, с нежен и много деликатен вкус. Десертът е семпъл, но изключително вкусен.

На вкус много напомня Дамски каприз – любим сладкиш от детството. Освен с кайсии, можете да го опитате и с други сезонни плодове според вашия вкус. Ето необходимите продукти за този ароматен Каприз с кайсии и крема сирене:

сладкиш с кайсии и белтъци

Снимка: Pinterest

Каприз с кайсии и крема сирене

Продукти:

За тестото:

  • 40 дкг полуегрубо брашно
  • 120 гр. кристална захар
  • 4 яйчни жълтъка
  • 120 гр. масло
  • 240 мл мляко
  • 1 пакетче бакпулвер

Освен това:

  • 1 кг плодове (препоръчвам кайсии)
  • 250 гр. фина извара или крема сирене
  • Ванилова захар

Отгоре:

  • 4 белтъка
  • 100 гр. захар

Приготвяне:

продукти кайсиев сладкиш

Снимка: Pinterest

В купа разбъркайте жълтъците със захарта и омекналото масло, докато се получи пяна.

Добавете млякото.

Смесваме и пресятото брашно с бакпулвера.

Разпределете тестото на равен пласт върху намазнена и набрашнена тава за печене.

За плънката смесете изварата/крема сиренето (изберете такова без сол, например Филаделфия) с ваниловата захар.

Разпределете нарязаните кайсии върху тестото.

Отгоре нанесете пластове белтъчен сняг, който сте разбили от 4-те белтъка и захарта.

кайсии с белтък

Снимка: Pinterest

Така приготвеният сладкиш сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около половин час, в зависимост от вашата фурна.

белтъци на сладкиш

Снимка: Pinterest

Горната част трябва да е добре изпечена.

тесто за сладкиш

Снимка: Pinterest

Сладкишът е наистина вкусен.

парчета сладкиш с кайсии

Снимка: Pinterest

Не се колебайте да го опитате с други плодове.

Пожелаваме ви добър апетит! 🙂

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Кайсии и крема сирене – най-вкусната комбинация това лято! Ето как да ги превърнете във вълшебен сладкиш:"

Какво мислите?