Горещи новини

Какво виждате на снимката: тест, който НЕ МОЖЕТЕ да заблудите!

Test za mozaka

Всички знаем, че човек има две полукълба на мозъка: ляво и дясно. Учените са доказали, че те могат да функционират по различни начини.

Психобиологът и носител на Нобелова награда Роджър Спери откри, че едното полукълбо е доминиращо. Въз основа на неговите изследвания са създадени много тестове, които могат да определят не само характеристиките на вашия мисловен процес, но и личните качества на човек .

Лични качества на човек и доминантното полукълбо на мозъка

За да определите кое мозъчно полукълбо е доминиращо във вас, предлагаме да направите прост тест . Той ще ви помогне в самоанализа. Кое животно видяхте първо, когато за първи път отворихте тази статия? На снимката можете да видите главата на тигър или маймуна, висяща на дърво.

Ако сте видели маймуна

Дясното полукълбо на мозъка ви е по-активно. Това означава, че най-вероятно сте креативна личност с много иновативни идеи. Когато се сблъскате с проблем, разчитате първо на интуицията, а след това на критичното мислене. Вие сте мечтател, което понякога ви кара да се изгубите в собствената си мечтана страна. Все още е важно да не забравяме за реалността и да обръщаме внимание на света около нас.

Вашите лични качества: импулсивност, емоционалност , любов към всички видове творчество, интуитивност. Тези качества често ви подтикват да правите спонтанни неща. Знаете как да подходите към нещата извън кутията. Често вашите решения се основават на чувства, а не на логика. Вие наистина не обичате да следвате правилата.

Има голям шанс да имате музикален или артистичен талант или може би сте предразположени към други видове изкуство. Въпреки че обичате да мечтаете, мечтите ви в крайна сметка се превръщат в цели, които полагате усилия да постигнете. Успехът е гарантиран, освен ако импулсивността ви не ви накара да хвърлите всичко по дяволите по средата.

Ако сте видели тигър

Лявото полукълбо на мозъка ви е по-активно от дясното. Вие сте аналитичен човек , много целеустремен и организиран. Когато се сблъскате с проблем, веднага ще включите логиката, ще бъдете пресметливи и обективни.

Често сте непреклонни. И това не винаги има положителен ефект върху живота. Затова е препоръчително понякога да се вслушвате в мнението на другите. Разбира се, не говорим за някакви хора от улицата, които не означават нищо в живота ви. Говорим за любими хора, които ви желаят само най-доброто.

Вашите лични качества

Обичате всичко да върви по план. Често си правите различни списъци със задачи, графици , които се опитвате да следвате безпрекословно. Имате ясно дефинирани цели и изграждате път за постигането им, представяйки подробно всяка стъпка.

В живота ви няма място за несигурност и мъгла . Вие сте реалист , който подхожда към всичко от рационална гледна точка. Приказките и научната фантастика не са за вас. Колкото и високи да изглеждат вашите цели на другите, вие знаете, че те са реалистични и постижими.

Не забравяйте, че двете полукълба на мозъка не работят изолирано, те работят заедно и се допълват взаимно. Въпреки че вероятно имате повече черти, свързани с определено доминантно полукълбо, вероятно имате черти и от другото полукълбо – само в малко по-малка степен. Но сега знаете какви качества трябва да обърнете внимание на развитието.

Не забравяйте да споделите тази публикация

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Какво виждате на снимката: тест, който НЕ МОЖЕТЕ да заблудите!"

Какво мислите?