img
Home / БЪЛГАРИЯ / Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко Борисов? „ДОБРЕ Е!“

Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко Борисов? „ДОБРЕ Е!“

/
/
/
308 Views

След като Борисов поиска да чуе „ДОБРЕ Е!“ от замаяните от радост пенсионери, получили 50 лева на месец в извънредното положение, ние ще го направим още по-добре.

Това пише Райко Байчев за Actualno.com. Ще предложим лайфстайл решения на третата възраст, за които крупната сума може да бъде похарчена. Започваме:

1) Половин PCR тест

С 50 лева и съмнения за коронавирус даден пенсионер може и да не може да си направи PCR тест, но нещата не са чак толкова безнадеждни. Ако става дума за баби и дядовци, живеещи заедно, те могат да комбинират петдесетте лева и да съберат общо за един PCR, за да тестват само единия и оттам да предположат за състоянието на втория. Така и така парите са за извънредната ситуация, нека се похарчат извънредно. Добре е.

2) Свободно пускане на погледа по етикети, които не са в промоция

Изтренираният поглед, който следи в супермаркета всички жълти и червени етикети, пропускайки останалите, най-сетне би могъл да действа с разширен обсег. Всеки пенсионер ще получи шанса да разгледа стоки, които не са намалени, а не автоматично да ги филтрира. Добре е.

3) Екскурзия до Плевен

Парите могат да се похарчат за най-хубавото – пътуване. Кратка туроператорска справка показва, че една еднодневна екскурзия до Плевен може да се уреди. Тя би включила разходка из центъра на града с поета закуска, а ако се вземе малко сирене в пластмасова кутия може да се спести обяда и човек да си прекара весело. Добре е.

4) Един квадратен сантиметър от Айфон

Не за самия пенсионер – той вече има „телефон с големи копчета“, но все пак би могъл да реши да зарадва наследството с такава покупка. Би могъл да внесе първа вноска за Айфон и ако в продължение на 24 месеца упорито внася петдесетте лева, които всъщност няма да се раздават още цели 24 месеца, ще осигури на потомството най-желаното. Добре е.

5) Гласуване за ГЕРБ

Дали пък е толкова случайно съвпадението, че тъкмо 50 лева е сумата, с която обичайно се купуват гласове? Дали пък не става дума за любимата демографска калкулация, в която макар и социално ликвидираната трета възраст все пак остава най-големият електорат и оттам най-апетитния за завладяване с дребни подаяния? Би било добре.

6) Купуване на акции на фондовата борса

Въпросните 50 лева може да предизвикат силни инвестиционни настроения в пенсионерската общност. Те могат да ги инвестират на българската фондова борса, купувайки акции на най-успешните ни компании. SOFIX се слави с висока възвръщаемост и ако пенсионерите решат да изчакат около 50 години би могло 50-те лева да се превърнат в 70, стига да са достатъчно търпеливи, с незадоволим финансов апетит и да не броят, че изядени от инфлацията 70-те ще са всъщност 20. Добре е.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook