img
Home / БЪЛГАРИЯ / Какво показа ДНК експертизата на труповете, открити в бидони край Негован

Какво показа ДНК експертизата на труповете, открити в бидони край Негован

/
/
/
228 Views

Търсят по ключ-дубликат колата на дядото – раздрънкана и френска на 20 години, научи ko4.

Убитите мъж и жена, чиито разчленени трупове бяха извадени от езерото край Негован, не са роднини. Това е показала категорично ДНК експертизата вчера, разкриват от МВР пред „Телеграф“. В хода на разследването е станало ясно още, че дядото, който е на предполагаема възраст 65-75 години и жената (между 45-55 години) са били гръмнати с пистолет калибър 7,65 мм, заявиха криминалисти.

Все още обаче няма яснота за самоличността на жертвите. ДНК-то им никога не е било вкарвано в масивите на полицията, непознато е за системата, затова и силовото ведомство пусна дрехите им, за да може, ако някой ги разпознае, да алармира. Може да го направи анонимно, потвърдиха от МВР. Оръжието, с което са били убити мъжът и жената, е пистолет с калибър 765 мм, показала още експертизата. Криминалисти обаче коментираха, че този калибър е доста разпространен и спектърът им от пищови е доста голям, което допълнително затруднява проследяването му.

Жертвите са били гръмнати с по един куршум в главите, а след това телата им са разчленени и сложени в бидони, а после хвърлени в езерото до Негован. По време на обследването на района е бил открит и ключ от френска кола, който е дубликат. Предполага се, че е на убития дядо. „Издирваме всякаква информация за собственици на автомобили с марките – рено, пежо и ситроен. Вероятно колата е произведена между 1994 година и 2002 година, което я прави над 20-годишна, споделиха криминалисти. Всеки който познава възрастен собственик на подобно возило може да алармирана органите на МВР.

Патоанатомите са открили още, че изкуственото чене на разчленения мъж е много вехто. Такива не се произвеждат от поне 10 години. За разлика от него на жената са намерени фасети, което издавало, че е по-заможна. Към момента не могат да се правят спекулации дали жертвите са били съпрузи или просто познати, смятат още ченгетата. И двамата обаче не са обявявани за издирване от свои близки.

flagman

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!