img
Home / БЪЛГАРИЯ / Какво страшно нещо може да се случи довечера в Габрово – коментар на политолога доц. Антоний Гълъбов

Какво страшно нещо може да се случи довечера в Габрово – коментар на политолога доц. Антоний Гълъбов

/
/
/
212 Views
loading...

Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста в Габрово, научи КОЧ

Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов.

Той отбеляза, че има достатъчно заинтересовани групи, които са в състояние да се опитат да радикализират всяка ситуация. Доц. Гълъбов припомни, че подобен опит е имало в Кюстендил само преди два месеца. „Кметът на Кюстендил успя да удържи да не бъде етнизиран един криминален случай, в който загина човек, защото български и ромски мутри са се сбили. Тук няма етнически елемент, в това отношение опитите продължават с Габрово“, каза доц. Антоний Гълъбов.

По думите му опасни групи от интереси влияят върху различни партии. „Става дума за проблем на националната сигурност, който не е ромски, той е български. В българското общество има групи, които са в състояние да сплашат хората и да спекулират със страховете на българските граждани, което е много опасно. Тези групи не са ромски, а български. Много е важно тази линия, която избра правителството в момента, да бъде продължена и след затихването на проблемите в Габрово.

Имам основания да смятам, че тази вечер те ще се опитат да радикализират протеста, затова е много важно хората, които отговарят за управлението на кризата в Габрово, да се подготвят добре. Има групи от интереси, които търсят провокация, които търсят възможност да се радикализира ситуацията и да дестабилизират страната“, заяви политологът.

Според доц. Антоний Гълъбов по сценариите досега тези групи ще се опитат да придвижат хора към Габрово. „Помните Катуница – в рамките на часове бяха докарани футболни агитки. Имаме натрупване, имаме последователност, свързана с предизборна ситуация, генериране на етническо напрежение, последователна работа в социалните мрежи и всяване на страх.

Това е риск, който трябва да бъде пресрещнат много сериозно“, отбеляза доц. Антоний Гълъбов.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!