Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Как да защитим блиндираната врата през зимата?
Как да защитим блиндираната врата през зимата?

Как да защитим блиндираната врата през зимата?

Всяко едно жилище има блиндирана врата, която в повечето случаи е изложена на външни атмосферни условия. Защото, както знаем, през годината вратите ни се борят, както с най-големия студ, така и с най-голямата жега.

Навременна проверка на входната врата

В много от случаите, ако вратата ни е дървена, тя пропива влажността в мъгливото и студено време. При което дървото, ако не е допълнително защитено, ще започне постепенно да се раздува. Инвестирането в блиндирана врата би предотвратило този проблем. Също трябва да обръщаме внимание през зимата и на пантите, дръжките с една дума обковът на врата дали функционира правилно и ако се налага допълнително да смажем и притегнем по обкова. Това е важно да се проверява и да се прави от нас самите, за да сме сигурни, че вратата ни функционира правилно и няма да се наложи допълнителни разходи от ненавременно взети мерки.

Осигуряване на допълнителна защита на блиндираната врата

Особено често през зимните месеци се наблюдава при касите на вратите да се събира вода, която оказва изключително лошо въздействие върху боята на вратата. Затова е добре преди всеки зимен период допълнително да нанасяме на вратата защитен лак, който да я запази и съхрани. Също така винаги преди сезона трябва да проверяваме дали всички винтове са добре захванати и ако някъде има нещо разхлабено да го попритегнем. Независимо какво ни е жилището къща, апартамент или друга сграда задължително преди да настъпи зима е хубаво да се погрижим за блиндираната си врата.

Поддръжка на обкова

Другият много често срещан проблем, който почти няма човек да не се е сблъсквал с него е скърцането на пантите. Което, както знае, е изключително неприятно и уврежда и конструкцията на самата панта. Така че в днешно време на пазара се предлага изключително богата гама от смазващи препарати за панти, които са и на достъпна цена. Защото както знаем добрата и качествена поддръжка удължава живота.

Винаги обръщайте внимание, когато минавате през блиндираната врата и ако забележите нещо нередно е добре на време да се отстраняват проблемите.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?