Home » ЗА ДАМИТЕ » Как да разпознаем фалшивото приятелство: 7 признака, че някой ви завижда
7 признака че някой ви завижда

Как да разпознаем фалшивото приятелство: 7 признака, че някой ви завижда

Завистта не е непозната на никого от нас, припомня ko4. Всеки е завиждал поне веднъж в живота си. Нещата стават по-сложни, обаче, когато някой друг ни завижда – можете да контролирате чувствата си, но не можете да контролирате чувствата на другите. Първата стъпка към това да се отървете от нечия завист е да я разпознаете.

Ето 7 признака за това, че някой ви завижда:

Фалшива радост

Когато постигнете нещо, тези хора са първите, които ви правят комплимент. Комплиментът им може или да звучи искрено, или пасивно-агресивно. Във всеки случай, обаче, те са първите, които извъртат очи с досада щом си тръгнете.

Това се случва, защото повечето хора предпочитат да крият завистта си, вместо да се справят с проблема.

Омаловажават успехите ви

Каквото и да постигнете, тези хора винаги ще изкарат ситуацията все едно не сте положили почти никакви усилия за това, което имате.

Постоянно парадират с успехите си

Тези хора парадират с успехите си повече, отколкото е нужно. Още повече, обожават да го правят, когато вие празнувате нещо, което сте постигнали. Правят го, за да не се чувстват маловажни. Те са и същия тип като онези, които се сгодяват на нечия чужда сватба.

Имитират ви

Хората, които ви завиждат, искат едновременно да бъдат като вас, така и по-добри от вас. Те започват да имитират начина, по който говорите или се обличате, например.

Те са много състезателни личности

Понеже се чувстват маловажни, тези хора използват всяка възможност да докажат на себе си, че са по-добри от останалите. Най-добре в такъв случай е или да не ги взимате на сериозно, или изобщо да откажете да им направите удоволствието да се състезавате с тях.

Радват се на провалите ви

Завистливите хора се радват вътрешно, когато вие правите грешки или някой ви поправи. Въпреки че не го показват, провалите ви ги карат да се чувстват изключително добре. Дръжте главата си горе и приемайте провалите си с достойнство! Не им правете удоволствието да ви видят, че съжалявате. Все пак всеки се учи от грешките си.

Клюкарстват за вас

Те ще използват всяка възможност, която им се отдаде, за да говорят зад гърба ви. Всичко, което казват за вас, е или злобно, или болезнено. Не гоприемайте навътре. Нещата, които казват, говорят повече за тях, отколкото за вас.

Най-добрият начин да се справите с тези хора е да вярвате в себе си и да не им позволявате да ви влияят. Останете позитивни. Все пак, това е повече техен проблем, отколкото ваш.

Източник: Марица

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?