Децата ще го обожават, но и вие няма да останете безразлични.
Тази година чийзбургерът „празнува“ стотния си рожден ден, а рецептата за него е почти една и съща във всички ресторанти.
Този специалитет е любим на мнозина, а сами ще се уверите, че има основателна причина за това благодарение на този препарат.
Съставки за чийзбургера:
- 15o г смесена кайма, за един чийзбургер
- питка за хамбургер
- натрошено сирене
- маруля
- домати
- кисели краставички
- червен лук
- пипер
За соса:
- 2 лъжици майонеза
- половин супена лъжица горчица
- 1 чаена лъжичка бахар
- щипка чесън на прах
- малко ситно нарязан лук
Приготвяне на чийзбургер:
Пригответе тиган с незалепващо покритие.
Трябва да оформите месото на по-малки банички, като ги правите според големината на кифличката. Живото месо може да стърчи от кифличката до половин сантиметър.
Сега, след като сте измерили месото, направете лека вдлъбнатина в центъра, за да не се разширява по време на пържене, след което овкусете със сол и черен пипер от двете страни.
Добре е сосът да се приготви преди пържене. Смесете всички необходими съставки в купа и, ако е необходимо, добавете на вкус тези храни, които искате да се усещат повече.
Добавете масло в загрят тиган на среден огън. Поставете месото отгоре и го притиснете много внимателно с шпатула, като внимавате да не изцедите всички сокове от месото.
Запържете месото за около две минути от едната страна и толкова време от другата. Когато завъртите и минат две минути, сложете листа сирене и пържете, докато кашкавалът започне да се топи.
Отстрани пригответе кифличките.
Намажете долната кифличка със сос, след това сложете лист маруля, един-два резена домат, месо със сирене, краставица и кръгчета червен лук, след това най-горната кифличка, също намазана със сос.
Можете да сервирате чийзбургер с пържени картофи.
Be the first to comment on "Как да си направим чийзбургер като Макдоналдс: Тайната е в соса, който те събаря"