Горещи новини

Как живеят хората в Англия: бедност или лукс? Показваме интериора на стара къща (СНИМКИ)

Kak jiveqt horata v Angliq

След като разгледате стаите на този скромен английски дом, ще забележите, че той не изглежда особено богат. Прясно варосани стени, частично напукана мазилка на тавана, метални легла, ръчно правени килими…

Трудно е да се повярва, че тук живее заможно семейство.

Собственичката е професионален дизайнер на обувки, а съпругът й управлява няколко консултантски фирми.

Преди това те са живели в Нотинг Хил, елитен район на Лондон. Живеели в охолство, в комфортен апартамент, с интересна работа и бурен живот в столицата на Англия. Какво още е необходимо за щастието?

„След като децата ни (имаме пет) пораснаха, съпругът ми и аз решихме, че е време да уредим собствения си живот. Избрахме скромен дом на тихо място, за да го напълним с вещи, скъпи на сърцата ни, които сме събирали в продължение на много години съвместен живот“, споделя Пенелопе.

Решението им се спира на уютна къща в Бърфорд, малък град, който прилича повече на село. Тук има само 1400 жители, сред които Пенелопе и нейният съпруг сега живеят.

Двойката живее сама, но често ги посещават деца и семейства. В интериорния дизайн Пенелопе се е опитала да използва само антични предмети.

И така, нещата в къщата им са или предадени от роднини, или дарени от приятели, или закупени в антикварни магазини. Единственото ново нещо в къщата е спалното бельо.

Предлагаме ви да разгледате интериора.

стара къща Англия

Стопанката на къщата посреща гости на прага на своя уютен дом. Къщата била в добро състояние, за нея са се грижили бившите й собственици в продължение на 60 години.

Въпреки известно износване, къщата е пълна с интересни и уникални детайли.

В кухнята например са запазени антични маси, столове и скринове от предишни собственици, които идеално се вписват в представите на Пенелопе за дизайн.

интериор английски дом

кухня интериор Англия

трапезария английски стил

Холът също е проектиран в уникален стил: на пода има античен килим, донесен от Испания, коженият стол е истинска рядкост, а лампата на масата е направена от ръцете на тъста на Пенелопе.

интериор стар дом

уютен английски интериор

Над камината виси картина, подарък от родителите й, изобразяваща дъба, който Пенелопе е виждала като дете от прозореца на стаята си.

уютен английски интериор

Къщата винаги е шумна и весела благодарение на честите гости. Две стаи на приземния етаж са обединени в голяма всекидневна за семейни вечери.

английска трапезария

Собственичката особено харесва тази всекидневна с нейния ретро килим, прасковени стени, розови завеси и диван от предишните собственици, които Пенелопе актуализира.

Трапезарията също запазва оригиналния дизайн с каменни подове и печка на дърва.

всекидневна със син килим

Домът разполага с три спални, включително луксозен основен апартамент. Пенелопе избира собствени нюанси за стените, например в спалнята тя използва смес от бои, за да създаде „сянка на ревен“.

спалня в английски дом

В банята собственичката пребоядисала няколко пъти стените, докато постигне желания нюанс на жълтото.

баня с жълти стени

Точно до нея, на втория етаж, има компактна съблекалня, където всички тоалети са спретнато подредени. Собственичката на къщата е вложила много работа в декорирането на това пространство, внимателно подбирайки цветове, шарки и декоративни елементи.

английски интериор спалня

Също така на втория етаж има две малки, но уютни спални за гости.

малка спалня в английски дом

Едната е оборудвана с две единични метални легла, върху които се създава ефект на пластове: различни килими и покривки са нахвърляни върху тях, създавайки уютна атмосфера.

стълбище стара къща

спалня железни легла

Другата спалня разполага с просторно двойно желязо легло, което придава особен чар на стаята.

дърва за огрев

спалня с тръбно легло

С това приключваме нашата кратка обиколка на къщата. Оставете вашите впечатления в коментарите. Хареса ли ви тази къща? Или не отговаря на вашия вкус?

Ето как изглежда един уютен дом в живописно английско село. Благодарим ви за вниманието и интереса към нашата история!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Как живеят хората в Англия: бедност или лукс? Показваме интериора на стара къща (СНИМКИ)"

Какво мислите?