img
Home / БЪЛГАРИЯ / Каракачанов: Връщаме казармата – 71% от българите са „ЗА“, 82% искат трудови войски!

Каракачанов: Връщаме казармата – 71% от българите са „ЗА“, 82% искат трудови войски!

/
/
/
868 Views

Общо 71 процента от българското общество е за въвеждане на задължителна военна служба, а 82% са за възстановяване на трудови войски, в които неграмотните младежи, които скитат по улиците, пият бира и крадат по дворовете по селата, да отидат да се учат на труд, ум и разум.

Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Министърът отново заяви, че иска да направят максимално широк дебат по темата за доброволната военна служба.

„Не изключвам това, което сме мислили, да сме пропуснали нещо, не изключвам в рамките на един широк обществен дебат да се появи някоя друга идея, която да бъде по-добра от това, което ние сме предложили“, каза министърът на отбраната. Хората са прави“, каза Каракачанов в отговор на въпрос какво е отношението му към искането на офицерите и сержантите от запаса за референдум за задължителна казарма.

Той е категоричен, че тази тема не я намира за екзотична.

„А я намирам като част от дебата за темата за наборната военна служба“, посочи министърът. Един дебат, който според него, много други държави проведоха и си го решиха. „Този въпрос, запомнете ми думата, дали ще е по мое време или след мен, един ден ще бъде решен“, категоричен беше Каракачанов. Министърът на отбраната говори пред журналисти, след като откри Годишната конференция на началниците на военните полиции на страните-членки на НАТО.

Източник: Блиц

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook