Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Касова бележка показа колко струва един ден в Созопол
Касова бележка показа колко струва един ден в Созопол

Касова бележка показа колко струва един ден в Созопол

Дали цените на българското Черноморие тази година са по-високи от нормалното… зависи доста от това кой колко би отделил за лятна почивка и все пак извинението: „Ние имаме пазарна икономика и всеки може да си слага каквито цени прецени“, не е извинение да се слагат спекулативни цени на продуктите.

Зрители на бТВ са изпратили в рубриката „Аз репортерът“ не една или две касови бележки на неща от морето, които са със завишена цена, както и на такива, които са по-ниски от тези в големите градове.

Ще опитаме да разберем колко приблизително излиза един ден в Созопол тази година според цените, които сте ни изпратили.

Инфлуенсърката Гергана Димитрова изчислява, че за гориво на отиване и връщане от София до Созопол (Градина) трябва да даде 115 лв.

Паркингът на плажа е 20 лв. за 1 ден.

Ако искате да си вземете шатра на повечето места цените са около 80 лв., на други при наема на шатра трябва да направите консумация поне между 200 и 300 лв.

За закуска, която съдържа 2 фрапета, сокове и диня за двама, дамата отделя 35 лв.

След закуската е време за обяд. Поглеждаме бележки, които вие сте ни изпратили и можем да кажем, че един обяд в Созопол за двама излиза около 30 лв. като включваме 2 супи, салата основно и напитка.

Ако съдим по цените на супите на нашите читатели, те варират между 4,50 и 6 лв. в по-нормалните заведения. Наскоро обаче имаше и примери отново в Созопол с рибена чорба, която струва 19 лв. така че всички цени са доста относителни.

Обядът на Гергана на плажа на „Градина“ излиза 125 лв. като включва пилешки хапки, пица, разядки и десерти.

Ако решите да си вземете и още нещо за хапване или да обядвате палачинка с банан и шоколад там, си предвидете 7,60 на човек.

Нейната рибна вечеря за двама струва 106 лв.

Читатели пък са отделили за порция миди 15,99 лв., шопската салата на няколко места е около 11 лв., а вечерята, която виждаме тук е 116 лв. като включваме и алкохолни напитки като чаша вино, наливна бира и лимонада, като стази храна спокойно може да се нахрани и тричленно семейство с дете.

ТОТАЛ за деня: 386 лв. за двама

Гориво: 115 лв.

Паркинг: 20 лв.

Шатра: 80 лв.

Закуска: 35 лв.

Обяд: 30 лв.

Вечеря: 106 лв.

*Цените са приблизителни

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?