img
Home / БЪЛГАРИЯ / Китайски турист направи клип за България, който впечатли цял свят (Видео)

Китайски турист направи клип за България, който впечатли цял свят (Видео)

/
/
/
317 Views

Китайски турист придоби световна популярност, след като засне видео-клип от посещението си в България.

Пътешественикът има за хоби обикалянето на различни кътчета от света. Пребиваването си в България той описва пред китайски медии като една от най-приятните изненади, които са му се случвали. Клипът, озаглавен „Здравей, България“ е продължителност малко над 3,5 минути и е качен в YouTube. Той вече е изключително популярен и се разпространява мълниеносно и в социалните мрежи, където е един от най-коментираните.

Видеото проследява пътя на китаеца от качването му на самолета в родината му.

Пътешественикът Дженф Чан обръща специално внимание на красотата на Пловдив, уникалността на българската природа, както и на най-интересните туристически обекти в столицата София. В кадрите намират място изключително екзотични за китайците неща като абитуриентските балове, тържества и танци с участието на кукери, народните ни носии, военна духова музика и много други.

Дженф Чан е описал накратко впечатленията си от страната ни:

„България – това е Райската градина на Европа!„.

Във видеото можете да видите как изглежда родината ни през погледа на пътешественик от далечен Китай. Какви сме ние, българите, в очите на другите европейци, е въпрос, който ни интересува от векове.

Тийнейджър от Стокхолм се възмущава от въпросите, които са му задали учителите относно България и българския народ. Те го попитали има ли компютри в България и дали на 3 март празнуваме освобождението на руснаците.

Споменаването на България в западните медии все по-често е в „мръсен” план. В изследването си „Дивата Европа: Балканите през погледа на западните пътешественици” професорът по антропология от Любляна Божидар Йезерник обобщава представите от XVI-XX век така: чужденците са пресичали Дунава с усещането, че минават културна граница, че оттатък ги чакат само лоша хигиена, примитивизъм и ориенталщина.

Според журналиста Франк Щир сънародниците му нямат конкретна представа за страната ни, освен ако не идват редовно на нашето море. Постоянно бъркат дали столицата е София или Букурещ, България е „страната някъде там, далече”.

Но ето и нещо положително от качествата на българина:

Най-хубавите качества на българина са неговото гостоприемство и грижата за децата. Дори малко прекалена понякога”, казва Паромита Санатани. Тя е тук от 21 години и е женена за българин, инструктор по ски. Културен шок за Паромита е да види как възрастни българки плюят при вида на детето й. Редовно. Тя не спирала да се ядосва, докато накрая не й обясняват, че това е широко разпространен ритуал срещу урочасване.

Източник: Виж ти

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!