img
Home / БЪЛГАРИЯ / Когато държавата я няма: Кмет превърна джипа си в снегорин, за да помага на хората!

Когато държавата я няма: Кмет превърна джипа си в снегорин, за да помага на хората!

/
/
/
2189 Views

Кирил Огненски разчисти Бистрица, зае се и с центъра на Дупница, видя КОЧ

Кметът на дупнишкото село Бистрица – Кирил Огненски, превърна джипа си в снегорин, само и само да се справи със зимната обстановка в населеното място. Дейният мъж решава да модернизира личния си автомобил, закача на него специално изработено гребло и така успява да разчисти снега в населеното място.

„Тази сутрин станах в 4 часа, взех колата и започнах да работя. Изчистих първо главните улици, след това района около детската градина и магазина. Няма как всичко да е безупречно, но се опитвам максимално да улесня придвижването на хората от Бистрица. При нас снежната покривка достигна до 30 см.“, обясни Кирил Огненски.

Така след като се справя с Бистрица, Огненски поема и към град Дупница. Отново със своя модернизиран автомобил се захваща да почисти и района около сградата на общинската администрация.

„Реших с моя автомобил да помогна на колегите, защото е по-малък. Трудно там може да се вкара някоя от снегопочистващите машини. Иначе вариантът бе служители от чистотата да разчистят снега на ръка. Стана ми жал, а и аз се справих само за 20 минути“, коментира още кметът на Бистрица.

Така вече в продължение на 3 години дейният мъж успява да посрещне подготвен зимата. За него няма изненади и непредвидени ситуации.

„Съвсем нормално е по това време на годината да има сняг и не мисля, че е проблем да се справим с него. За себе си съм измислил решение и го правя с удоволствие за хората“, обяснява Кирчо, както го наричат бистричани.

кирил огненски снегорин

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook