Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Когато държавата я няма: Кмет превърна джипа си в снегорин, за да помага на хората!
Кмет превърна джипа си в снегорин

Когато държавата я няма: Кмет превърна джипа си в снегорин, за да помага на хората!

Кирил Огненски разчисти Бистрица, зае се и с центъра на Дупница, видя КОЧ

Кметът на дупнишкото село Бистрица – Кирил Огненски, превърна джипа си в снегорин, само и само да се справи със зимната обстановка в населеното място. Дейният мъж решава да модернизира личния си автомобил, закача на него специално изработено гребло и така успява да разчисти снега в населеното място.

„Тази сутрин станах в 4 часа, взех колата и започнах да работя. Изчистих първо главните улици, след това района около детската градина и магазина. Няма как всичко да е безупречно, но се опитвам максимално да улесня придвижването на хората от Бистрица. При нас снежната покривка достигна до 30 см.“, обясни Кирил Огненски.

Така след като се справя с Бистрица, Огненски поема и към град Дупница. Отново със своя модернизиран автомобил се захваща да почисти и района около сградата на общинската администрация.

„Реших с моя автомобил да помогна на колегите, защото е по-малък. Трудно там може да се вкара някоя от снегопочистващите машини. Иначе вариантът бе служители от чистотата да разчистят снега на ръка. Стана ми жал, а и аз се справих само за 20 минути“, коментира още кметът на Бистрица.

Така вече в продължение на 3 години дейният мъж успява да посрещне подготвен зимата. За него няма изненади и непредвидени ситуации.

„Съвсем нормално е по това време на годината да има сняг и не мисля, че е проблем да се справим с него. За себе си съм измислил решение и го правя с удоволствие за хората“, обяснява Кирчо, както го наричат бистричани.

кирил огненски снегорин

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?