Добилият вече голяма популярност „козунак без месене на Катето Евро“ и рецептата за него са помогнали не една домакиня да спаси празника.
Необходими продукти:
– 1 кг. пресято брашно
– 6 яйца
– 250 мл прясно мляко
– 330 гр захар
– 80 гр мая
– 200 мл масло и олио
– ванилия – 1ч.л.
– сол
– лимонова кора
Начин на приготвяне:
Замесвате тестото по традиционния начин- мята се захваща в топло мляко с малко захар и брашно, щом шупне се прибавя към пресятото брашно заедно с останалите продукти.
С постепенно добавяне на мазнина се оформя меко козуначено тесто. Тук на помощ може да ви дойде миксерът – месете само колкото да се оформи тестото, без да се потите над него дълго и без да го удряте в масата прословутите 100 пъти!
След това оставяте тестото да втаса 2 часа! Оформете го по желание, поставете го във форма и отново го оставете да втаса за около 1 час. Печете на 180 градуса около 45-50 мин.
Be the first to comment on "Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео"