Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео
Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео

Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео

Добилият вече голяма популярност „козунак без месене на Катето Евро“ и рецептата за него са помогнали не една домакиня да спаси празника.

Необходими продукти:

– 1 кг. пресято брашно

– 6 яйца

– 250 мл прясно мляко

– 330 гр захар

– 80 гр мая

– 200 мл масло и олио

– ванилия – 1ч.л.

– сол

– лимонова кора

Начин на приготвяне:

Замесвате тестото по традиционния начин- мята се захваща в топло мляко с малко захар и брашно, щом шупне се прибавя към пресятото брашно заедно с останалите продукти.

С постепенно добавяне на мазнина се оформя меко козуначено тесто. Тук на помощ може да ви дойде миксерът – месете само колкото да се оформи тестото, без да се потите над него дълго и без да го удряте в масата прословутите 100 пъти!

След това оставяте тестото да втаса 2 часа! Оформете го по желание, поставете го във форма и отново го оставете да втаса за около 1 час. Печете на 180 градуса около 45-50 мин.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?