img
Home / БЪЛГАРИЯ / Колко ще лежим в затвора, ако не спазваме карантина при коронавирус

Колко ще лежим в затвора, ако не спазваме карантина при коронавирус

/
/
/
270 Views

Една година затвор може да получи всеки, който наруши наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест, научи ko4.

Ако деянието е извършено по време на епидемия, свързана със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация. Това е записано в чл. 355 от Наказателния кодекс. Наказанието е предвидено в случаи като истерията с коронавируса.

Не само в България има подобни мерки за превенция срещу вируса убиец.

Така например седем години затвор грози всеки човек в Израел, ако умишлено заразява останалите с коронавирус. Гърция пък е въвела 2 години затвор за онези, които с действията си излагат на риск от вируса убиец гражданите.

Властите призовават българите да са по-дисциплинирани, да спазват карантината и да не се събират на публични мероприятия на открито, за да не се разпространява болестта.

Най-крутите мерки срещу коронавируса се налагат в Китай. Там за нарушаване на мерките срещу опасното заболяване са възможни няколко тежки наказания – 10 години затвор, доживотен затвор или смърт. За умишленото прикриване на симптоми на коронавирус съдебните власти в Китай имат възможност да отсъдят на смърт „нарушителите“.

ретро

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook