img
Home / СВЯТ / Коронавирусът срещу темперамента: Забраниха на италианците прегръдките и целувките

Коронавирусът срещу темперамента: Забраниха на италианците прегръдките и целувките

/
/
/
159 Views

Екип от експерти и учени са изработили нов пакет с правила по заръка на премиера Джузепе Конте в Италия, за да спрат светкавичното разпространение на коронавируса, научи ko4.

 Основен съвет към италианците е да избягват целувките, прегръдките и ръкостисканията, когато се поздравяват, и да стоят на 2 м един от друг.

В серията от препоръки учените съветват хората да не посещават места, където има струпване на хора, а над 65-годишните да си стоят вкъщи, защото са най-уязвимите от заразата с новия вирус.

„За 15 дни стойте възможно най-много в къщи, намалете контактите си с други хора, защото сте най-слабата част от обществото, която може да понесе най-критичните последици от коронавирус”, се казва в съветите на учените. Поне в тези случаи телефонните съобщения и разговори са по-добри от прегръдките на живо, препоръчват експертите.

Според тях следващите 14 дни ще бъдат решаващи да се разбере ефикасността на мерките, пуснати в действие против разпространението на заразата от короновирус.

Истински бум от зарази беше регистриран в градовете Бергамо и Кремона, което накара експертите да заговорят за втора „червена зона” в Италия. Със своите над 243 заразени Бергамо е втората най-поразена провинция след Лоди. В намиращия се до Бергамо град Нембро се разболя дори кметът, а в Алцано Ломбардо – главният лекар на местната болница. Според в.”Стампа” в болницата в Бергамо лекарите работят от 12дни непрекъснато по 14 часа на денонощие.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook