Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ко4 Ви пита: Съгласни ли сте със смяната на националният ни празник на 24 май?
Ко4 Ви пита: Съгласни ли сте със смяната на националният ни празник на 24 май?

Ко4 Ви пита: Съгласни ли сте със смяната на националният ни празник на 24 май?

Дискусиите около смяната на националният празник на 24 май продължават с пълна сила и от Ко4 решихме да проверим какво е Вашето мнение по темата.

„Стана ясно, че според проекта за промяна на Конституцията на ПП-ДБ националният празник на България трябва да бъде сменен. Управляващият американски режим иска 3 март да бъде премахнат и на негово място да се сложи 24 май. Уважаеми сънародници, управляващите фашисти твърдо следват украинския сценарий за България, целящ да вкара страната ни в гражданска война. Провокациите спрямо нас българите няма да престанат. „Възраждане“ ще направи всичко, което е необходимо, за да не допусне осъществяването на американския план за унищожение на България“, написа Костадинов.

Гарнираните с експресна смяна на националния празник от 3-и март на 24-и май предложения за промени в Конституцията на България са „истински позор“, заяви в своя писмена позиция представителят на българските социалисти в Европейския парламент, Петър Витанов.

„За съжаление сегашната коалиция не може да се примири, че служебните правителства продължават да имат по-висок рейтинг от сегашното. По начина, по който се предлагат промените, очаквам в скоро време да има и друга важна промяна – отмяна на изборите. Промени в Конституцията, касаещи съдебната власт, също са насочени отново срещу президента и да се отнеме правото му да издава укази на назначаване и освобождаване на председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд. А ако след три години президентът е от десницата – пак ли ще се правят промени в основния закон? И всичко това без обществен дебат, без дискусия в правната общност, между магистрати, неправителствен сектор“, каза още той.

По думите на Петър Витанов, цялата ситуация се развива в период, когато българското общество се занимава с цените на чадърите и пържолите по морето, което може да доведе до незабележим промяна на националния дневен ред. Той изрази надежда, че народът няма да бъде приспан от жегата и ще се възпротиви на този „най-престъпен експеримент в последните години“.

И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин, питан на референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Това написа във Facebook лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във връзка с обявеното по-рано предложение от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ 24 май да стане национален празник.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било „единственият начин“, че са светли и чисти и че всичко било „в името на България“.

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Мненията са разнопосочни, но ние от Ко4 смятаме, че само народът на България, а не някакви политици-еднодневки, може да реши дали иска нов национален празник. Напишете Вашето мнение по-долу в коментарите.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?