Home » БЪЛГАРИЯ » Кухни от масив в контекста на най-модерните стилове
Кухни от масив в контекста на най-модерните стилове

Кухни от масив в контекста на най-модерните стилове

Тези от вас, които се интересуват от интериорен дизайн, вероятно са наясно с властващите през последните години тенденции и стилови разновидности.

Не е никак изненадващо да отбележим, че се открива по нещо за всеки – има подходящо обзавеждане както за феновете на минималистичния стил, така и на почитателите на по-пищните линии.

Кухнята е сърцето на всеки дом, това е неоспорим факт. Ето защо, ако желаем домът ни да е издържан в определена стилистика, е добре да вложим повече усилия и енергия в направата на кухнята.

Кухните от масив са добра отправна точка – те, от една страна, са достатъчно здрави, за да не ви подведат никога, а, от друга – търпят множество изменения и обработка, за да паснат на предпочитания от вас стил. Ако сте фенове на минимализма и залитате към скандинавския стил, то бихте могли да заложите на кухня от бор – светлата му дървесина идеално ще пасне на белите нюанси, които този стил предполага. За акценти може да се позовете на различни аксесоари в контрастни цветове, за да подчертаете светлите тонове на цялостната кухня.

За онези от вас, пък, които си падат по по-пищния и орнаментиран стил, дърво като череша и махагон биха били особено подходящи за вас. По-тъмния цвят на тази дървесина чудесно подхожда на тежкия ретро стил. Масивните дървени кухни са сякаш негова запазена марка – спомнете си пищното обзавеждане от миналото.

За да обогатите допълнително кухнята от тъмен масив, бихте могли в дизайна и да включите златисти орнаменти под формата на дръжки, кукички, поставки за ножове или допълнителни стенни етажерки. Последните ви гарантират здравина, тъй като ще са направени от качествен дървен материал – на тях спокойно бихте могли да поставите красива саксия със живо цвете, което да внесе допълнителна свежест в помещението.

За онези семейства, които предпочитат модерните линии в дизайна, препоръчваме дъб или орех за основен дървен материал на кухнята. Здравата дървесина ви дава необходимата надеждност, а красотата и естествените дървесни шарки допълнително ще внесат разкош и домашен уют във вашата кухня.

Не забравяйте, че една стая, колкото и да разчита на аксесоарите и допълнителните елементи в дизайна, все пак разчита преди всичко на здравината на мебелите, които се помещават в нея. Процесът по ремонтиране и обзавеждане на едно жилище е дълъг, трудоемък и изисква сериозно финансово вложение. Рядко семействата се захващат с такова начинание на малки интервали от време.

Ето защо е добре да мислите в перспектива – по-добре инвестирайте повече сега и се радвайте за дълго време на прекрасното си жилище.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?