Home » БЪЛГАРИЯ » Кърджалийски сервитьор направи разкрития за бранша, които ще разплачат мнозина клиенти
Кърджалийски сервитьор направи разкрития за бранша, които ще разплачат мнозина клиенти
Кърджалийски сервитьор направи разкрития за бранша, които ще разплачат мнозина клиенти

Кърджалийски сервитьор направи разкрития за бранша, които ще разплачат мнозина клиенти

„Имахме в обедното меню пиле с лапад. Не знаех как да изпиша зеленчука на табелата пред заведението-дали с „т” или с „д” в края. Затова, за да не се излагам, лепнах „Пиле със спанак”.

Това разказва сервитьор с 20-годишна практика по заведенията в Кърджалийско. Сервирал е, бил е барман, готвач. Това продължава да върши и до днес. Смята себе си за един от най-добрите в бранша, за когото няма тайни в професията. Дразни се на „разни аматьори, които идват временно и развалят качеството на професията”.

Всъщност няма значение дали умееш правописа и граматиката, когато си най-добрия в друга сфера. Просто всеки трябва да си знае гьола, но така да го пригоди за собственото си съществуване в него, че дори и от по-големи водоеми да му завидят. Елементарна логика на капитализма. Научи се да правиш нещо до съвършенство и тогава парите сами ще потекат. Нито едно общество няма нужда от всичколози. „Онзи” свят, към който се стремят нашенци, го е доказал, пише 24rodopi.com.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?