Home » БЪЛГАРИЯ » Левон Хампарцумян: Израснах с царевични ниви около нас, ловях мухи в час
Levon Hamparcunqn

Левон Хампарцумян: Израснах с царевични ниви около нас, ловях мухи в час

Аз съм израснал в картофения пояс на София – на Горнобанския път, тогава беше почти извън града.

Това каза в The Career Show Podcast банкерът и финансист Левон Хампарцумян. Къщата ни беше по-близо до ТКЗС-то в Горна Баня, отколкото до Руски паметник, уточни той.

„Израснах с царевични ниви около нас, крави, овце пасат, имаше бой между 2 махали с предизвикателства. Никога не сме стигали до крайности.

Имам брат, който е 9 години по-малък от мен. Баща ми и майка ми са инженер-химици, баща ми беше завършил Американския колеж и заради това много не го обичаха комунистите. Дядо ми имаше парфюмериен бизнес, той е имал апартаменти в центъра на НДК“, разказа Хампарцумян.

„Баща ми работеше в БАН, направил е първия български електромобил, с един Москвич се разкарваха и после направи първите литиеви батерии, които дори военните ги използваха“, каза още той.

„Нашите не вярваха, че ще съм достатъчно интелигентен. Не съм бил голям отличник в училище, имах в бележника по литература и български някакви скучни работи. Имах забележка в бележника: „Лови мухи в час!“.

Родителите ми бяха така добри и да ми вземат частен учител по английски. Когато беше време за море баща ми ми казваше: „Аз за учене мога да ти давам пари, но за морета и за такива неща, каквото си изкараш – това е“, но това те научава да изкарваш пари“, обясни банкерът.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?