Легендарен месокомбинат от соца отваря врати, дават по 4 бона заплата

Mesokombinat Dobrudja otvarq vrati

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като от 2013 г. предприятието не работи. Това става ясно от инвестиционно предложение на „Месокомбинат Добруджа“ АД, входирано в РИОСВ – Русе, пише Economic.bg.

То предвижда възобновяване на производствената дейност на предприятието за месодобив и месопреработка, което се намира в индустриалната зона на град Силистра.

В сайта за обяви jobs.bg са пуснати обяви, че се търсят колачи, хигиенисти, началник складове, товаро разтоварачи. Заплатите за колачи са между 2500 и 4000 лева.

Собственици на дружеството, което иска да възстанови месокомбината, са „Р-Финанс“ ЕООД, „Лайтхаус Инвестмънтс“ ЕООД и „Дика Акаунт“ ЕООД с по 33.33% дялово участие.

Месокомбинатът е построен през 70-те години на миналия век и е въведен в експлоатация през месец декември 1974 г. Производствената дейност е извършвана до 2013 г., след което комбинатът затвори и сградите бяха неизползваеми.

Намеренията на „Месокомбинат Добруджа“ са да се възобнови дейността в съществуващите производствени сгради и съоръжения при запазване на вече „утвърдения капацитет на предприятието“, се казва в инвестиционното предложение.

Капацитетът на производствената база е 70 тона трупно месо за 24 часа.

Не е планирано изграждане на нови производствени мощности и увеличение на производствения капацитет.

За да се стигне до реалното възобновяване на дейността, трябва да се премине през одобрение на инвестиционното предложение; регистрация в БАБХ; както и издаване на няколко разрешения, свързани с отпадъчните води и водовземането на подземни води, тъй като комбинатът планира да използва такива за някои от дейностите си.

Към предприятието за месодобив има изградена и фотоволтаична електроцентрала (ФВЕЦ) за нуждите на дружеството.

Общата площ на предприятието възлиза на 30 000 квадратни метра.

Месокомбинат „Добруджа“ търгува, отглежда и угоява от 35 000 до 43 000 агнета годишно в собствени ферми. Компанията има амбиции да бъде най-големият български износител на агнешко месо“, пише на уебсайта на дружеството.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Легендарен месокомбинат от соца отваря врати, дават по 4 бона заплата"

Какво мислите?