Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Лесен летен десерт без печене за 20 минутки и от всичкото нагоре здравословен, не случайно всички жени полудяха по него
Лесен летен десерт без печене за 20 минутки

Лесен летен десерт без печене за 20 минутки и от всичкото нагоре здравословен, не случайно всички жени полудяха по него

Опитната домакиня винаги обича доказани рецепти без печене и не забравя да ги добавя в готварската книга. А тези ягодови бомби заслужават да бъдат фаворити там, изпробва Ko4.

Двойна полза: децата, които не подозират нищо, ядат здравословно десертче, а майката прекарва само 20 минути в готвенето.

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

ягодови бомби

Десерти без печене – идеални за лятото. Няма нужда да включвате фурната, да забърквате тестото и да мислите пълнеж. Днес ще ви научим да готвите ароматни сладкиши бързо и лесно – ягодови топчета. Чудесен начин да зарадвате семейството и приятелите си със сочни плодове!

ягодови бомби

Когато купувате ягоди, обърнете внимание на цвета и аромата. Не трябва да избирате перфектното гланцово зрънце. Тази ягода е преработена и съдържа много вредни вещества. Зърната трябва да бъдат сухи, да имат естествен цвят и външен вид. Листата на опашката трябва да са зелени и месести.

СЪСТАВКИ

200 гр. обикновени бисквити
90 гр. масло
150 гр. извара
200 гр. малки ягоди
2 супени лъжици пудра захар
50 гр. кокосови стърготини
щипка ванилия

ягодови бомби

ПОДГОТОВКА

Бисквитите, смачкайте до трохи. Смесете с извара, ванилия и омекнало масло. Ако масата не е достатъчно сладка, добавете пудра захар и смесете полученото тесто. То не трябва да залепва към ръцете. ви. Измийте ягодите (за предпочитане с еднакъв същия размер да са) под течаща вода и отстранете опашките. Оставете плодовете на чист въздух, така че те да са напълно сухи. Вземете парче тесто и оформете торта с дебелина 0,5 см.

Поставете изчистената ягода в средата, покрийте краищата и навийте на топка.

ягодови бомби

Потопете всяка топка в кокосови стърготини. Ако не разполагате с кокосови, оваляйте в трохите от бисквити или ядки.

Сложете тортата в хладилника за 10 минути, за да стегне. Приятен апетит!

ягодови бомби

Ако имате големи плодове, ги нарежете на половина. Не се притеснявайте, тортите няма да се омекотяват и сокът няма да изтече. Вместо ягоди, можете да използвате ядки, парче банан, праскова или други плодове .

Летните десерти са толкова добри, че могат да се направят от всякакви сезонни плодове.

Хареса ли ви рецептата? Сега кажете на приятелите си как да си правят десерт без печене с ягоди.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?