Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Любо Киров си купи палат за един милион лева, проектирал го е сам
Любо Киров си купи къща за един милион лева проектирал я е сам

Любо Киров си купи палат за един милион лева, проектирал го е сам

Един от най-талантливите ни певци и ментор в „Гласът на България“ Любо Киров, който наскоро изнесе голям концерт в зала „Арена Армеец“, направи първия си милион от музика.

Изпълнителят, който догодина ще отбележи 50-годишен юбилей, вече е инвестирал спечелените си пари през годините в луксозна къща в близост до Драгалевци, която струва 500 000 евро. Имението има басейн и огромен двор, както и място за автомобила му.

Белокаменната къща на два етажа е сбъдната мечта за Киров и е проектирана от него. Певецът нарочно огласява финансовото си състояние, за да мотивира колегите си да се занимават с музика, доказвайки, че от нея у нас може да се печели, ако си талантлив и упорит.

„Да, от поп музика можеш да станеш милионер, но началото наистина беше трудно за мен. При нашето поколение всичко се случваше бавно. При нас беше лукс просто да имаме възможността да правим музика. Днес много бързо можеш да бъдеш чут и видян, защото имаш всякаква трибуна. На нас ни костваше 15-16 години, за да разберат хората, че съществуваме. Радвали сме се като малки деца, че някой някъде е пуснал един път наша авторска песен, а сега за 6 месеца можеш да се превърнеш в звезда.

Да не говорим за финансовия момент. Преди не мислехме, че музиката е нещо, от което ще изкарваме пари. Мечтаехме само това, което печелим, да ни стига, за да покриваме минимума си и да не се налага да работим нещо друго“, разкрива известният певец.

Палата на Любо КировКогато идва да учи в Художествената академия в София, той живее в общежитие в Студентския град, където с още две момчета дели стая, голяма колкото е сегашната му баня в новата къща. Затова и менторът от „Гласът на България“ обича да помага на младите певци, да прави дуети с тях, тъй като не е забравил откъде е тръгнал.

Детството му в родния Плевен минава безгрижно, но с родителите и сестра му живеят доста скромно.

Нямат собствен дом, а сменят различни квартири под наем и за да спестят пари, четиримата спят в една стая. Въпреки това майка му и баща му му купуват пиано, когато е на пет-шест години, защото учителката по музика е категорична, че той е много музикален.

„Самият аз не вярвах, че гласът ми става, не мислех, че мога да бъда добър певец“, не крие из пълнителят. Никога няма да забрави как с първата си банда „Мистър Уайт“ обикалят клубните сцени, за да се молят на големите групи, за да ги подгряват. Някои отказват, но други като БТР, които по онова време са най-актуални, се съгласяват. Дори предоставят на Любо и бандата му своите барабани.

„Като пуснаха първата ни авторска песен, и не можех да повярвам, че звуча в радиоефира. Това осмисли живота ми“, казва Любо. Сега може да си позволи да не записва нови песни и шест месеца, a сама косато почувства вдъхновение, ако ще да е в три посреднощ. Когато издаде парче обаче, то се превръща в събитие и хит, който пеят всички.

Иска му се оттук нататък да има все големи концерти и да прилича на онези големи имена от световния шоубизнес, които не се прибират по две години вкъщи, защото са на турнета, пише „Галерия“.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?