Home » ЗА ДАМИТЕ » Лягаш си с права коса, събуждаш се с къдрици – трябват ти само чифт чорапи, без ролки и маша
Лягаш си с права коса събуждаш се с къдрици

Лягаш си с права коса, събуждаш се с къдрици – трябват ти само чифт чорапи, без ролки и маша

Който има къдрици, си мечтае за права коса, който пък е с права, мечтае за къдрици – това винаги е важало с пълна сила за всички представителки на нежния пол. Въпреки, че напоследък правата коса е на модния връn, в къдриците има някакъв неподправен, детински чар, който придава на външния ни вид леко закачливо и младежко изражение.

Освен това къдриците придават страхотен обем дори на коса, която не е особено гъста.

Ако не ви се подлага на болезнени и изискващи време процедури с маша и ролки, днес ще ви научим как да си направите очарователни къдрици само с помощта на чифт чорапи !

Оформянето става върху чиста, леко влажна коса. Като помощно средство ще ви трябват чорапи или дебели (не тънки!) парчета плат. По желание можете да нанесете фиксиращо средство върху косата преди оформяне. Вземете кичур от косата отпред, разделете го на две части, между тях поставете чорап или парче плътна тъкан. Започнете да увивате двата разделени кичура коса около тъканта, като ги завъртаме последователно отдолу и отгоре. Повтаряйте движенията, докато стигнете края на кичурите. Фиксирайте краищата с ластик.

лесни къдрици

Повторете същото с останалите кичури коса. Визуално разделете косата на секции и увийте кичурите около чорапа (тъканта). В зависимост от дебелината на чорапа и отделените кичури, ще получите по-едри или по-ситни къдрички.

плитка с чорап

Оставете така фиксираните кичури поне за един час, за да фиксирате прическата.

къдрици с чорапи

Преди процедурата:

жена с права коса

Един час след процедурата:

леки къдрици

А ето по-дълготрайния резултат, когато оставите кичурите фиксирани така за цяла нощ. Спането при това е много удобно, тъканта е мека и въобще не пречи (за разлика от неудобните ролки)! Ето как изглежда косата преди процедурата:

лесни и бързи къдрици

Ефект на следващия ден:

красиви къдрици

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?