Home » БЪЛГАРИЯ » Майката на убитата Дарина след зверското убийство на Калина в Банишора: До кога!!!
Майката на убитата Дарина след зверското убийство

Майката на убитата Дарина след зверското убийство на Калина в Банишора: До кога!!!

Майката на 23-годишната Дарина Министерска, която беше застреляна от бащата на детето си – 26-годишния Викторио Александров в края на октомври м. г., избухна след поредното убийство на млада жена в София.

Вчера 25-годишната Калина Симова бе убита от приятеля си – 23-годишния Васил Василев в жилището им в жк „Банишора“.

По тялото на младата жена са констатирани множество синини и наранявания, а по шията й личали и следи от душене. Каква е конкретната причина за смъртта й обаче ще стане ясно от аутопсията.

„Какво още трябва да се случи, за да се обърне внимание на пандемията домашно насилие! Колко жени трябва да бъдат убити? Държавата е виновна, политиците са виновни, обществото е виновно! Миналата година имаше по две убийства на месец, тази година сме едва 16 януари а убийствата са вече две уважаеми управляващи, съд и прокуратура! Вече всяка седмица става убийство на жена от приятел или мъж! До кога ще си заравяме главата в пясъка и ще казваме „Да пази Господ“?“, написа в личния си профил във Фейсбук Ваня Министерска.

По думите й, най-лошото е отношението на повечето от българите към домашното насилие и убийствата.

„Смятат, че щом не в тяхната къща, това не ги интересува! Така ни е натиснал битовизмът, че по-далеч от носа си не виждаме. Не знам как трябва да се събуди този народ и тези управляващи. Знам само, че всяко убито момиче го преживявам все едно убиват отново Дари! Това ще ме довърши“, допълни почернената майка.

Все още не са известни причините за поредното жестоко убийство на жена от ръката на близък. Очаква се по-късно днес прокуратурата и МВР да дадат подробности за случая на пресконференция.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?