Home » БЪЛГАРИЯ » Малката Амая ще живее, България събра парите за ново сърчице!
Малката Амая ще живее България събра парите за ново сърчице!

Малката Амая ще живее, България събра парите за ново сърчице!

Българите отново доказаха, че са единни и се включиха в кампанията по събиране на средства за малката Амая, която е само на година и половина, а има нужда от ново сърце.

Както Plovdiv24.bg вече писа бебето има нужда от трансплантация, която може да бъде направена в Индия. Вече са събрани над 752 000 лева, но болниците в България могат само да я поддържат с пейcмейкър:

„Амая Абрашева е дете на гранични полицаи. Тя диагностицирана е с тежко сърдечно-съдово заболяване и спешно се нуждае от трансплантация на сърце.

В момента детето е в реанимация в столична болница. Родителите очакват оферта от индийска клиника, която може да извърши животоспасяващата операция.

Сумата, която трябва да бъде събрана до 25 февруари, неделя, обаче е непосилна за семейството. Тя е в размер на 750 000 лева.

По-голямата част от сумата е събрана, но се надяваме, че с ваша помощ, ще се събере и останалата част. Благодарим Ви“, написаха близки приятели на  семейството.

Малкото и дребно момиченце се оказа голям боец, който няколко пъти успява да се измъкне от смъртта. Ето цялата ѝ история, разказана от нейния баща:

Ново сърчице за бебе Амая (pavelandreev.bg)

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?