Home » ЗА ДАМИТЕ » Малцина знаят тази рецепта: това е най-добрият десерт в света! Лесен, нежно-пухкав и супер свеж:
Recepta za lesen i vkusen desert

Малцина знаят тази рецепта: това е най-добрият десерт в света! Лесен, нежно-пухкав и супер свеж:

Фантастична рецепта за еклеров сладкиш, който е по-вкусен и от еклери, и от крем пита. Не пропускайте да опитате и да ни кажете дали ви е харесала тази страхотна  торта от парено тесто.

Продукти:

Тесто:

  • 150 г обикновено брашно
  • 100 мл вода
  • 100 мл прясно мляко
  • 80 г масло
  • 4 бр. яйца
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г обикновена захар
  • 100 г пшенично брашно
  • 2 бр.

яйца

  • 170 г масло
  • 2 пак.ванилова захар

По избор:

  • Бита сметана
  • Карамелена глазура

Приготвяне:

Налейте вода и мляко в тенджерата. Добавете маслото и оставете да заври. Когато маслото се разтопи и сместа започне да завира, добавете наведнъж брашното, смесено със солта и бакпулвера.

Варете при непрекъснато бъркане около 4 минути (сместа ще започне да се отделя от стените и дъното на съда).

Извадете тестото и го оставете да се охлади малко. Постепенно добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбивате старателно.

еклерова торта

Приготвеното тесто разделете наполовина.

Пригответе кръгла форма за печене с диаметър 24 см. Застелете дъното с хартия за печене и разпределете половината от тестото. Заравнете го хубаво (разстелете го на тънък слой) и го изпечете.

Печете на 200 градуса за 20 минути.

Повторете същото и с другата част от тестото.

Изпеченото тесто охладете върху решетка.

Смесете захарта, брашното и яйцата с млякото. Загрейте до завиране.

Сварете гъстата каша, покрийте с домакинско фолио и оставете да изстине на стайна температура. Разбийте маслото с ваниловата захар до гладка смес, след което бавно разбъркайте лъжица по лъжица в охладения крем.

Върнете едната изпечена основа от бутер тесто във формата, разпределете крема, отгоре поставете другата основа и притиснете леко.

Можете да добавите слой бита сметана отгоре, ако желаете.

Поставете в хладилника да стегне.

Поръсете отгоре с пудра захар преди сервиране.

еклерова торта с ягоди

Или можете да го залеете с карамелена глазура.

Желаем ви добър апетит!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?