Home » ЗДРАВЕ » Мармаладът на Хипократ е чудо №1 за дълголетие
Мармаладът на Хипократ е чудо №1 за дълголетие

Мармаладът на Хипократ е чудо №1 за дълголетие

Развитието на патогенни микроорганизми в червата е изключително опасно за здравето.

При спад на имунитета те се активират и могат да предизвикат големи здравословни проблеми. Това е обяснявал на своите ученици бащата на медицината и най-великият лекар на античността Хипократ.

В лечителския храм на остров Кос бъдещият лекар е научил нещо много важно – че здравето на човека минава през стомаха. По-късно върху тази истина се гради и поговорката за мъжа и щастието, което се свърза с храната. Хипократ още учел, че кондицията на сърдечния мускул е от значение, за да отиват хранителните вещества, разнасяни от кръвта, из цялото ни тяло.

Древният лечител е имал една своя тайна рецепта, благодарение на която винаги е бил във форма. Освен това в нея е имало всичко необходимо за един дълголетен и пълноценен живот. Витамини от група Б бранели тялото на Хипократ от рак, орехите и медът хранели мозъка му и в същото време защитавали щитовидната жлеза. Смокините (и йодът) го чистили от паразитите. А сливите плюс някои от другите съставки подсилвали сърцето.

Лечебният мармалад на Хипократ – за здраво сърце и чисти черва, се приготвя с пет прости съставки. Тя представлява много вкусна паста, която може да се яде и като десерт за чая.

Състои се от една част орехи, една част кайсии (пресни или сушени), една част смокини (пресни или сушени), една част сини сливи (пресни или сушени), мед. Грамажът може да варира, но примерният вариант е по 300 г от всички съставки на 100 г мед.

Приготвяне:

Измийте сушените плодове. Ако сушените сини сливи и сушените кайсии изглеждат много твърди, можете да ги накиснете за кратък период от време в немного вода. Изстискайте напоения плод, добавете мед и ядки.

Всичко се смила до гладко пюре. Сместа се съхранява в хладилник. В подкрепа на сърдечния мускул, лечебната смес на Хипократ се взема по една чаена лъжичка за закуска, обяд и вечеря.

За да се нормализира функцията на червата, на гладно сутрин се пие половин чаша топла вода и се взема от тази смес.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?