img
Home / ЗДРАВЕ / Масаж на кутрето държи докторите далеч

Масаж на кутрето държи докторите далеч

/
/
/
471 Views

Алтернативната медицина е известна със своята ефективност по отношение на подхода към лечението, припомня КОЧ.

Въпреки съвременните методи за диагностика и възстановяване хората все още се обръщат към древни техники и ритуали. Една такава забравена техника е лечението с манипулация на малките пръсти. Лекарите казват, че тайната сила на малкия пръст е била известна още в Древен Рим.

Римските лечители знаели, че с натискането на пръста можете да възстановите здравето на войник или центурион. Нещо повече, дори римските владетели прибягват до подобен метод за коригиране на собственото си здраве.

Същността на лечението е в правилната манипулация на пръста. Както знаете, голям брой нерви са съсредоточени в човешките крайници. Действайки върху тях, лекува поради предаването на импулси към всички органи. Например с помощта на малкия пръст можете да проверите здравето на черния дроб.

За целта разперете пръстите на дланта, като ги държите в напрежение. След това трябва да опитате да огънете показалеца си. Ако по време на това движение малкият пръст запази положението си, тогава черният дроб е нормален.

Ако пръстът започне да излита, тогава е необходимо да отделяте 2-3 минути на ден за масаж на малкия пръст. С помощта на малкия си пръст можете да отпуснете ръцете си и да премахнете умората. За това е необходимо да масажирате малкия пръст, като започнете с фалангата с нокътя и натиснете, преминете към основата на пръста, преминавайки през целия малък пръст.

ретро

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook