img
Home / КЛЮКАРНИК / Мегз съвсем подлуди социалните мрежи! Показа бебе обляно в кръв и го обяви за Иисус (СНИМКА 18+)

Мегз съвсем подлуди социалните мрежи! Показа бебе обляно в кръв и го обяви за Иисус (СНИМКА 18+)

/
/
/
381 Views
loading...

Дизайнерката Миглена Каканашева за пореден път скандализира с поведението и снимките си, разбра КОЧ.

Този път тя взриви социалните мрежи, след като се появи с окървавено бебе и отгоре на всичко го обяви за младенец. Мегз бе написала много дълъг коментар, в който обяснява защо публикува именно тази снимка.

„Това е младенецът или както го наричаме ние католиците – “бамбинчето”. За тези от вас, които не знаят какво означава това – това е новороденият син на Бог – Иисус Христос. На снимката ми синът на Бог се е родил с увреждания. Болен е или неоправдан, или различен – както щете… Около него вместо дарове и играчки има лекарства, бинтове и болка, защото такъв обикновено е животът на тези деца. И не само – така живеят и техните майки и близки.

Мисля, че изминалата година беше ключова относно приемането на различните в България, защото именно несправедливото отношение към различните стана повод да се роди – за пръв път толкова силна – социалната ни обединеност като народ.

Липсата на разбиране от страна на вицепремиерът относно проблемите на майките на деца с увреждания доведе до тяхното сплотяване и ние всички видяхме, че заедно ОБЕДИНЕНИ може да постигнем това, което искаме. Не е ли всъщност символ точно на това и Иисус – на обединението и общите ценности, които ни показват пътя напред. Като паралел – нашите деца с увреждания ни показаха пътя към обединението. А след постигане на резултати от страна на техните протестиращите майки – всички видяхме, че тази техника работи и се научихме да се обединяваме и по други теми.

И това, вярвам, е пътят. А ПРИЕМАНЕТО и ОБЕДИНЕНИЕТО посоката на нашето развитие.

Силата на една държава се познава по социалната ѝ политика. Помислете набързо за всички развити държави и социалната им политика. Къде са те и къде сме ние… Тези, които са достатъчно силни, знаят как да се грижат за по-слабите. И знаят колко е важно те да бъдат интегрирани. Само слабите показват апатия към болните от стадото си, защото се страхуват, че те ще повлияят на собственото им оцеляване. Силата на държавата, обаче, не винаги е равна на силата на народа.

Силен народ е друго. В 21ви век силният народ се разпознава по силата на социалното му общество.

Затова днес искам да се помоля за най-слабите в обществото ни. Нека Господ даде сили на тях и семействата им. А на нас като народ нека даде приемане, милосърдие и смелост, за да се научим още по-силно да се изправяме като социално общество и за да бъдем коректив, тогава когато социалната ни политика куца…“

Веднага под поста ѝ заваляха обаче коментари на гневни потребители, които я обвиняват, че в един от най-светлите християнски празници е постъпила така. Обидена от критиките им обаче, дизайнерката написа коментар, в който ясно обяснява постъпката си.

„Кое е лудото, гнусното, ненормалното и болното?
Бог може да е здраво дете, но не и болно дете, така ли? Защо? С какво болните деца са различни от здравите, за мен всички са равни.

И това не са наркотици … а хапчета – и това, което намирате за отвратително е ежедневието за хиляди български майки.

Не ви разбирам. Кое точно ви отвращава? Аз пък намирам за отвратително това, че дори не може да погледнем картината на децата с увреждания – какво остава да я разберем или да се борим, за да я променим.

Всичките ми постове напоследък целят едно – вижте грозната действителност такава каквато е. Гнусна е, ужасна е. Нека да ви отврати, това е целта. Сега, щом не ви харесва, нека тогава се изправим като общество и да я променим заедно!“, пише Мегз.

Източник: www.blitz.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!