Медицинските сестри си взели отпуск, за да окупират Партийния дом

Медицинските сестри си взели отпуск

Петте медицински сестри, които окупираха Партийния дом – втората сграда на Народното събрание, висяха по первазите на прозорците и влязоха в схватка с цяла армия охранители на НСО, преди снощи да напуснат сградата след 30-часова окупация, са си взели платени годишни отпуски, за да реализират протеста си, научи ko4.

Медицинските сестри Мая Илиева, Бойка Анастасова, Димитрия Димитрова, Надежда Маргинова и Мариета Шарапчиева предизвикаха противоречиви реакции с окупацията на Партийния дом. Мнозина представители на властта намекнаха за умишлен сценарий с драматичното едночасово висене на перваза на прозореца на Партийния дом на рехабилитаторката от „Пирогов” Бойка Анастасова. Нейната изява бе предавана директно в сутрешния ефир на Би Ти Ви, а водещия Хекимян влезе в ролята на психолог, за да я убеждава да се прибере. Макар прякото излъчване на подобни критични ситуации да противоречи на етичния медиен кодекс, самите медицински сестри настояваха за телевизионен ефир, който им бе осигурен светкавично.

Още в понеделник и петте медицински сестри са излезли в платен годишен отпуск. Бойка Анастасова утре трябва да се върне на работа в „Пирогов”, а колежката й Димитрия Димитрова, която е ортопедична сестра в ЦСПМ – Пазарджик е в отпуск до понеделник. Димитрова нашумя в края на декември 2019 г., когато разказа на премиера Бойко Борисов как лекарите източвали болничното заведение в Пазарджик и как порязан пръст се отчитал като сложна операция, за която Здравната каса плащала 1200 лева.

Другите две окупаторки на Партийния дом – Надежда Маргинова и Мариета Шарапчиева, също са излезли в едноседмичен платен отпуск от сливенската областна болница „Д-р Иван Селимински”. Те трябва да се завърнат на работа в понеделник.

Лупа

Твоят коментар

Be the first to comment on "Медицинските сестри си взели отпуск, за да окупират Партийния дом"

Какво мислите?