Медицински сестри от Тайван изумиха света със смелостта си: По време на земетресението спасиха новородените бебчета (ВИДЕО)

Medicinski sestri ot Taivan izymiha sus smelosta si

Кадри от Тайван, показващи момента на земетресението с магнитуд 7,4 по Рихтер и медицинските сестри , които се опитват да защитят новородените в болница в Тайпе, завладяха обществеността.

А именно във видеото, което спечели социалните мрежи, се вижда как медицински сестри тичат в стаята за следродилни грижи, за да защитят новородените.

Докато първата мисъл на много хора би била да потърсят безопасно място за себе си, трите медицински сестри бързо се заеха да съберат легълцата с новородените в средата на стаята и далеч от стените.

Държаха ги заедно, докато стаята се тресеше от земетресението.

„Когато се случи земетресението, нямахме време да се уплашим“, каза една от медицинските сестри във видеото, на име Али, пред CNA English News, подчертавайки, че техен приоритет е безопасността на бебетата.

Главната медицинска сестра Илейн също си спомни ужасяващия момент, в който сестрите „влязоха в действие“ и каза, че това е част от инстинкта им да защитят новородените.

„Тези, които работят в здравеопазването, могат да разберат това“, казва тя. „Надяваме се, че нашите действия ще вдъхновят хората да действат добросъвестно.“

Твоят коментар

Be the first to comment on "Медицински сестри от Тайван изумиха света със смелостта си: По време на земетресението спасиха новородените бебчета (ВИДЕО)"

Какво мислите?