Месецът на раждане разкрива от какво ще боледувате

Mesec na rajdane boleduvane

Хората никога не са се съмнявали, че съдбата на човек зависи от датата и месеца му раждане. Хипократ пише, че връзката между месеците в годината и болестите датира на повече от 2500 години.

Астрологията се основава не само на това. Тя е въз основа на часа, деня, месеца и годината, в която е роден човек. Експертите могат да правят прогнози много години напред.

Би било странно да приемаме все пак астрологията като напълно чиста монета, все пак тя не е фундаментална наука. Американски учени обаче проведоха изследване и потвърдиха успешно, че наистина има връзка между датата на раждане на човек и здравето му.

Изследователи от Колумбийския университет са проучвали досиетата на 1,7 млн. пациенти, посетили лекари в Ню Йорк от 1985 година до 2013 година. Те свързали рождените дати с 55 специфични заболявания.

Като цяло се оказва, че родените през месец май се разболяват най-рядко и посещават лекар от дъжд на вятър, а тези през октомври са най-честите посетители в кабинета на доктора.

Ръководителят на изследването д-р Николас Татонети разкрива каква болест ни застрашава най-много според месеца ни на раждане.

Януари – хипертония
Февруари – атеросклероза и дихателни проблеми
Март – сърдечна недостатъчност
Април – ангина
Май – проблеми с килограмите
Юни – инфаркти
Юли – хипертония, заболявания на пикочните пътища
Август – астма, алергии
Септември – стомашно-чревни проблеми
Октомври – астма
Ноември – исхемична болест на сърцето
Декември – склонност към различни наранявания

Учените все пак съветват да не се паникьосвате.

„Ако знаете, че е по-вероятно да се разболеете от нещо, просто по-често си правете профилактики. Повечето неща опират до коригиране на храненето и промяна на начина на живот към по-добро.

Самият факт, че сте предразположени към инфаркт например, не означава, че на 100% ще се сблъскате с това“, обяснява докторът. / jenata.blitz.bg

Твоят коментар

Be the first to comment on "Месецът на раждане разкрива от какво ще боледувате"

Какво мислите?