Методът на китайците: Ето как се заточват ножици точно за 10 секунди с подръчни средства!

Eto kak se zatochvat nojicite po metod na kitaicite

Ножиците са вещ, която се намира във всеки дом. Въпреки това, не всеки знае как да заточва ножиците правилно и най-важното – ефективно.

Има много видове ножици: за рязане на риба, фризьорство, за работа с тъкани и т.н. Има повече от 100 вида ножици.

Ножиците, както и ножовете, трябва периодично да се заточват. И ако заточването на ножове не е толкова трудна задача, тогава не всеки може да заточи ножици; това изисква определено умение. Разбира се, за да направите това професионално, ще ви трябва машина и определено ниво на умения, но ако просто искате да заточите ножици за домашна употреба, можете да използвате метод, който е популярен в Китай.

Същността на този метод е, че трябва да вземете празно алуминиево кенче (от бира или безалкохолно) и с помощта на макетен нож да отрежете горната му част.

заточване ножици кен

Снимка: Pinterest

След това трябва бавно да разрежете кенчето с ножица, за да заточите добре инструмента, ще трябва да повторите процедурата 5-7 пъти.

точене ножици кен

Снимка: Pinterest

След заточване можете да проверите резултата от извършената работа на хартия.

остри ножици

Снимка: Pinterest

Ако този метод не ви подхожда, можете да използвате шкурка, за да заточите ножиците.

заточване ножици шкурка

Снимка: Pinterest

Друг доказан метод, използван от десетилетия, е обикновена игла за шиене. За да заточите ножиците, иглата трябва да се „срежете“ иглата 10-15 пъти.

заточване ножици с игла

Снимка: Pinterest

Тези методи са много прости, но ефективни и подходящи за всеки. А вие какви методи използвате? Споделете в коментарите!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Методът на китайците: Ето как се заточват ножици точно за 10 секунди с подръчни средства!"

Какво мислите?