img
Home / KO4 STORY / Мечтана почивка в Ямайка се превърна в кошмар за английско семейство

Мечтана почивка в Ямайка се превърна в кошмар за английско семейство

/
/
/
786 Views

Англичаните Доминик Питър и неговата съпруга Емили били на почивка в Ямайка с двете си деца, когато на мъжа му се наложило спешно да влезе в болница за животоспасяваща операция.

Неговата 12-годишна дъщеря Амелия след това се разболяла от остър гастроентерит.

Бащата на Доминик, долетял от Англия, за да бъде до сина си, но получил сърдечен удар, докато се гмуркал с шнорхел.

„Това, което се надявахме, че ще бъде една заслужена почивка в рая, се оказа най-големият кошмар за семейството, при който на трима от нас наложи да получават спешна медицинска помощ“, споделя пред BBC 42-годишният г-н Доминик Питър, който е учител.

Семейството пристига в петзвездния курорт Beaches Resort в Негрил, Ямайка на 22 юли за двуседмична почивка.

Следобед на следващия ден на г-жа Питър й се наложило да повика мединцска сестра, защото съпругът й изпитвал сериозни болки.

Сестрата повикала лекар, който пък предписал вливане на морфин и стероиди чрез система.

„Впоследствие открихме, че Доминик е получил прищипване на червата; това можеше да се случи по всяко време, но се случи точно когато бяхме на почивка,“ казва г-жа Питър.

Питър бил приет в болница в град на около 90 км. от курорта, където му била направена животоспасяваща операция, при която част от червата му били премахнати.

„Трябваше да платим предварително 16 000 паунда (17 900 евро), за да може той да бъде транспортиран до болницата и да му бъде направена операция,“ казва г-жа Питър.

„Не можех да пътувам с него до болницата, тъй като това се случи посред нощ, а аз трябваше да остана с момичетата. Той трябваше да отиде сам.

„Най-лошото е, че не знаех дали съпругът ми е жив. Когато се обадих в болницата, оттам ми казаха, че не могат да обсъждат нищо по телефона.“

Няколко дни след това, тяхната дъщеря Амелия получава остър гастроентерит и обезводняване.

Тя прекарва цяла вечер на системи в хотелската стая, след което по-малката дъщеря Матилда се оплаква от болки в стомаха.

Майката и бащата на Доминик Питър пристигат от Англия, за да бъдат близо до тях.

По-възрастният г-н Питър обаче започва да се задушава, докато се гмурка с шнорхел.

След като успял някак да стигне до хотела, бил приет в същата болница като сина си, който бил изписан три дена преди това.

Семейството натрупало 21 000 паунда (23 500 евро) сметка за медицински разходи, които впоследствие застрахователите възстановили.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook