Горещи новини

Милко Калайджиев: Мислят, че съм циганин, заради фамилията ми! (вижте какво още разкри)

Милко Калайджиев: Мислят че съм циганин

Милко Калайджиев няма нищо общо с ромския етнос, разбра Ко4!

Певецът Милко Калайджиев, когото в момента наблюдаваме в „Като две капки вода“, е на сцената от дълги години, но все още не може да свикне с неверните слухове, които се тиражират за него. Един от тях е, че е циганин. Той го опроверга в обширно интервю за в. „Уикенд“.

  • – Милко, виждам, че сте с изкуствен мустак, след като се разделихте с вашия заради седмия сезон на „Като две капки вода”…

– Два пъти гостувах в „Капките” в предишни години и много ми хареса. Бях в Америка, когато ми се обадиха с предложение да участвам в седмия сезон, а след известно време отново се чухме. Когато ми обясниха, че за да участвам, трябва да си махна мустака, веднага отвърнах: „О, не! Това просто няма как да стане!”. Предложих да го намаля до минимум, да сложа върху него медицинско тиксо, лейкопласт дори… Отговорът на продуцента беше, че задължително трябва да се избръсна изцяло, ако приема да стана част от „Като две капки вода”. Цели 10 дни прекарах в тежък размисъл… Накрая се съгласих.

– Проляхте ли сълза, докато ви махаха мустака?

– Не съм плакал изобщо. Да ви кажа честно, беше ми любопитно след толкова много години как ще изглеждам без мустак. Жена ми и децата ми никога не са ме виждали в такъв вид. Дори синовете ми казаха, че изглеждам някак много различен. „Просто не си ти!”, категорични бяха децата.

– Защо си залепихте изкуствен мустак?

– Защото на личните си документи съм с мустак. Предстои ми пътуване до Турция и е абсурд да напусна България, ако се различавам от снимката на паспорта. Просто няма да ме пуснат, ако под носа съм обезкосмен. Нелепо звучи, но е самата истина.

– Доайен сте сред участниците в сезон 7 на „Капките”? Респектирани ли са от вас останалите звезди на шоуто?

– Всички афишират много добро отношение към мен, а аз също се раздавам напълно. Тита е на 19 години – колкото синовете ми. С Петя Буюклиева и другите също се уважаваме. С някои от тях сме приятели от години.

– А хонорара си от „Капките” в какво ще инвестирате?

– Имам какво да правя с парите. Близнаците следват в Плевен и София, приети са държавна поръчка. Единият е на квартира, другият – на общежитие. Който няма двама студенти наведнъж, той не знае за какво става въпрос.

– Тежат ли ви годините? На 67 сте…

– Не ми тежат. На близо 68 години съм, а работя много яко. През 2018-а съм направил две нови поп фолк песни и 4 фолклорни. В началото на 2019-а пуснах още една фолклорна, а има и друга готова, на която ще снимам клип през март в София. И още един мой проект е почти готов. Ходя и по участия. Не ми тежи работата, цял живот бачкам.

– Много известни певици са ваше откритие. В какви отношения сте с тях?

– Всички певици, които съм открил, са ми благодарни. За съжаление няма кога да се видим с тях, но сме в чудесни отношения. Радвам се на тези момичета от сърце. Преди години младите изпълнители бяха по-талантливи. След поколението на Преслава, Галена, Джена, Емилия рядко се е появявала друга звезда, което да е дръпнала рязко нагоре. Не знам защо е така – може би твърде рано се вземат насериозно, бързо стават известни и спират да се развиват. Има, разбира се, и изключения. Например Тита е млада и много пробивна. Искрено се радвам за нея. Смятам, че ще има успешна кариера и занапред.

– С какво друго се занимавате, освен с пеене?

– Имам бизнес – заведение, къща за гости, язовир за спортен риболов. Занимавам се и със земеделие. Работя с удоволствие, а пеенето ми доставя още по-голямо такова. Когато съм на сцената, цялата ми емоция излиза.

– Мълви се, че сте похарчил 40 000 лева за зъби…

– Това са пълни глупости. Няма такова нещо. Една моя съседка беше прочела тази „новина” и отишла при майка ми. Показала й статията и рекла: „Како Минке, виж, Милко си е сложил зъби за 40 000 лева!”. Мама ми звънна веднага и ме попита дали е вярно. Отговорих й: „Майко, всеки ден ме виждаш, какви зъби, какви глупости…”. Всичките ми резци са си естествени. Като ме погледне човек във фасадата, ще установи, че в устата ми няма порцелан.

– А присаждал ли сте си коса?

– Трябва ли да отговоря? Пишат какво ли не! Който не вярва, че косата си е моя, нека ме огледа добре. Дори ако иска да я дръпне, за да се увери.

– Най-невярното нещо, което сте чул или прочел за себе си и близките си? –

О, тиражирани са какви ли не измислици, които нямат нищо общо с истината. След първия лайф в „Като две капки вода” обаче чух и много хубави неща за себе си – колко добър човек съм, как помагам на хора в беда. Ставал съм дори посред нощ, за да оказа помощ. Знам, че има доста болка на този свят и се раздавам. Обичам да помагам. Страдам, щом видя болно дете.

– Близките ви трудно ли приеха „новината”, че може и да сте ром?

– Аз ром?! Абсолютна лъжа, нелепа измислица. Та аз произхождам от буржоазно семейство! Поколения назад съм изследвал рода си, а големият ми син дори направи родословно дърво на фамилията. Братовчедка ми Райна Калайджиева е завършила музикално училище и консерваторията. Концертира по цял свят, има уговорени за две години напред концерти в Америка и къде ли още не. Всичките ми роднини са стойностни, качествени хора и недоумявам как може да се говорят такива измислици… Възможно е тази щуротия да е хрумнала на някой болен мозък заради фамилията ми.

– Пиете ли, пушите ли, диети спазвате ли?

– Не пия и не пуша – никога не съм имал тези пороци. Диети не спазвам. Когато пея, непрекъснато играя. Свалям поне 1 килограм на участие. Раздавам се на 100%, ставам вир вода. Винаги си нося няколко чифта дрехи за преобличане.

КлюкиБГ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Милко Калайджиев: Мислят, че съм циганин, заради фамилията ми! (вижте какво още разкри)"

Какво мислите?