img
Home / БЪЛГАРИЯ / Министър Маринов с нови разкрития за ареста на звяра Северин, който уби журналистката Виктория

Министър Маринов с нови разкрития за ареста на звяра Северин, който уби журналистката Виктория

/
/
/
494 Views

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри детайли за проведената съвместна операция с германските власти по отношение на задържането на Северин Красимиров, който уби телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.

„Характерът на това престъпление придоби международен отзвук. След получаване на по-конкретни данни за извършеното престъпление,  на 9 октомври беше издадена европейска заповед за арест на заподозряния за престъплението“, каза вътрешният министър по време на парламентарния контрол.

„На немските служби са били предоставени възможните 3 адреса, където се укрива лицето.“

„Немските служби бяха уведомени за високата обществена опасност на издирваното лице, както и на възможността той да се укрие. Те  сформираха група за издирване на укриващото се лице“, каза министърът.

„В реално време беше обменяна информация с германските власти. Именно в такива случаи личи какво означава европейска система за сигурност. В рамките на 9 – 10 часа имахме изключително активна комуникацията с германските колеги“, каза той.

„Незабавната реакция на всички звена доведе до успешното задържане на извършителя. Оценката за работата на областната дирекция на МВР Русе по този случай е отлична“, каза Младен Маринов.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook