img
Home / БЪЛГАРИЯ / Министър Сачева с много важна новина за парите за нощен труд

Министър Сачева с много важна новина за парите за нощен труд

/
/
/
144 Views

Министерският съвет ще внесе предложение в Националния съвет за тристранно сътрудничество допълнителното заплащане за нощен труд да е 0,15% от минималната работна заплата, каза пред журналисти социалният министър Деница Сачева, научи ko4.

Сега се плаща 0,25 лева допълнително за един час нощен труд. През новата формула заплащането ще стане за тази година 0, 915 лева на час.

Президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов се срещнаха в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Изплащането на пенсии в областите Габрово и Плевен, където беше открит коронавирус, ще става при по-добра организация, за да не се струпват хора пред пощите, каза още Сачева.

По повод протестите на медсестрите пред МС Сачева каза, че правителството уважава труда на всички медицински специалисти и иска те да получават достойно възнаграждение. Някои от исканията им обаче не могат да бъдат изпълнени – те искат национализация на здравеопазването.

Тоест за една нощ да национализираме 300 болници, 100 от които са част и много консултативни центрове в цялата страна. Същевременно се иска единствено и само сестрите да имат частна медицинска практика, каза Сачева.

блиц

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!