Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Млад мъж отиде на интервю за работа при директора, а той го накара да покаже ръцете си… Това, което последва ще ви просълзи
Млад мъж отиде на интервю за работа при директора

Млад мъж отиде на интервю за работа при директора, а той го накара да покаже ръцете си… Това, което последва ще ви просълзи

Млад мъж отива на интервю за работа в голяма компания. Той преминава през първото интервю и трябвало да се срещне с директора за заключителен разговор. Директорът видял отличната му автобиография и попитал:

– Получавахте ли някога стипендия в училище?

– Младият мъж отговорил „не“.

– Баща ви ли плати за обучението ви?

– Да, каза той.

– Какво работи баща ви?

– Баща ми е ковач.

Тогава директорът помолил момчето, да му покаже ръцете си. Младежът протяга ръцете си, меки и перфектни.

– Някога помагали ли сте на баща си в работата му?

– Никога, той постоянно искаше само да уча и да чета повече книги.

Освен това, той върши работата си много по-добре от мен.

Тогава директорът казал:

– Имам една молба: След като се приберете вкъщи днес, отидете и измийте ръцете на баща си, и елате да се срещнем утре сутринта.

Младежът тогава усетил, колко голям е шансът да получи желаната от него работа. Когато се върнал у дома, той попитал баща си, дали ще му разреши да измие ръцете му. Баща му го изгледал учудено и със смесени чувства показал ръцете си. Младият мъж бавно ги измил. Тогава за първи път забелязал, че ръцете на баща му са набръчкани и с много белези.

Синините по ръцете били цената, която той е платил за образованието на сина си. След като измил ръцете на баща си, младият мъж стоял мълчаливо и замислено. Тази нощ, те двамата разговаряли дълго време. На сутринта, младежът отишъл в кабинета на директора, който забелязал сълзите в очите на младия човек и го попитал:

– Можете ли да ми кажете, какво направихте и какво научихте вчера у дома?

Тогава той отговорил:

-Измих ръцете на баща си а след това почистих и неговата работилница. Сега вече знам какво е, да оценя и да призная, че без родителите ми, нямаше да съм това, което съм днес. Сега осъзнавам колко е тежко да се бори човек за хляба си. Сега вече и аз искам да помогна на семейството си.

Директорът казал:

-Това е, което търся в моите хора. Искам да наема човек, който може да оцени помощна на другите. Човек, който познава страданията на другите, за който парите не са единствената цел в живота. Вече сте назначен!

Можете да дадете на детето си голяма къща, добра храна, компютър, телевизор с голям екран. Но след като миете пода или картината на стена, карайте го да прави същото. След хранене, да измие чиниите със своите братя и сестри. Не защото нямате пари да наемете някой, или да го направите самите вие, а защото искате да го обичате по правилния начин. Без значение колко богати сте, или бедни, един ден косата ви ще побелее, като косата на бащата на този млад човек. Най-важното нещо е, вашето дете да се научи да оценява усилията и трудностите и да уважава труда на другите, за да постигне нещо в живота.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?