Горещи новини

Може и да ми се смеете, но парченце лук в ухото наистина прави чудеса!

Luk v uhoto lechenie

Народът е измислил какви ли не изобретателни методи да се справи с неразположението и болката. И някои от тях безспорно действат не по-зле (че дори и по-добре) от утвърдените от медиците похвати. 

Например, знаете ли защо слагате нарязан лук в ухото си?

лук в ухото

Оказва се, че лукът е незаменим не само готвене, но също така има способността да облекчава много заболявания. Това природно лекарство често се е използвало от нашите баби и не бива да забравяме за изключителните му свойства.

Така например, ако изведнъж усетите пронизваща болка в ухото си и нямате лекарства под ръка, не се колебайте да вземете лука от кутията със зеленчуци. От него трябва да изрежете малко парче от сърцевината и да го поставите в ухото. Само за няколко минути ще почувствате облекчение: лукът бързо ще намали болката и ще успокои възпалението.

лук в ухото дете

По същия начин можете да се отървете от главоболие (мигрена). Парче лук трябва да се сложи в ухото преди лягане, да се фиксира в началото на отвора на ушната мида и да се остави до сутринта.

Ситно нарязаният лук, увит в марля и поставен в ухото, също може да помогне да се отървете от неприятната кашлица.

Сокът от лук е изключително ефективен в борбата с този проблем, но тъй като е малко вероятно някой да успее да го изпие в чистата му форма, приемът през ухото е един добър вариант.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Може и да ми се смеете, но парченце лук в ухото наистина прави чудеса!"

Какво мислите?