Горещи новини

Момиче, родено със сърце извън тялото: Лекарите казвали, че няма да оцелее, но съдбата решела друго

Момиче родено със сърце извън тялото

Вирсавия Борун (6) е родена с много рядко състояние, при което сърцето и други вътрешни органи са извън гръдния кош и коремната кухина, узна КОЧ.

Малката Вирсавия е родена в Русия, а наскоро с майка си се преместили на Флорида. Тя страда от рядко заболяване, което се явява веднъж на 5,5 милиона родени деца. Нейното сърце, голямо колкото юмрук, може да се види как бие извън тялото, покрито с тънък слой кожа.

Момиче родено със сърце извън тялото

Нейните вътрешни органи също са извън тялото заради това, че няма коремни мускули и диафрагмата.

– Когато бях бременна, лекарите ми казаха, че бебето няма да оцелее, казва майката Дарина Борун. Но шест години по-късно Вирсавия е живо и умно момиче, което обича да рисува пони, отива на уроци по рисуване и обича да танцува на песните на Бионсе.

Майка й открила лекар в Бостън, който бил готов да излекува момичето. Но не може веднага да бъде оперирано, защото малката имала високо кръвно налягане. Имайки предвид състоянието и готовността на организма да подаде операция, ще трябва да изчака две години.

Госпожа Борун, която е самотна майка, се обърнала с молба за помощ за покриване на разходите за лечение. Преселването във Флорида също е обвързано със състоянието на Варсавия, защото тя не може да живее на студен климат. Във Флорида не се разболява толкова често, колкото в Русия.

Момиче родено със сърце извън тялото

От пристигането си в САЩ Варсавия учи английски, но не ходи на училище. Докато чака операцията, рисува, танцува и да слуша музика.

lekuvai.bg

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Момиче, родено със сърце извън тялото: Лекарите казвали, че няма да оцелее, но съдбата решела друго"

Какво мислите?