Хлябът е основата на всичко и можете да го намерите във всеки дом.
Но кой каза, че задължително трябва да хапваме познатия хляб? Редакционният екип ни намери как да замени баналните рецепти с нещо наистина вкусно и лесно. Това не е само вкусен хляб, а традиционна азиатска закуска. В Китай луковиците се правят по улиците, а в баровете се сервират бира, а в Узбекистан това е национално ястие!
Необходими съставки:
Пшенично брашно 350 г
лук 1 брой
Зелен лук на вкус
захар 1 супена лъжица
сол на вкус
мая 1 ч. л.
Слънчогледово масло на вкус
газирана вода 180 ml
Подготовка:
Нарежете лука колкото е възможно по-ситно и оставете настрани. Загрейте малко сода и добавете маята и захарта. Оставете за 5 минути.
Пресейте брашното и го разбъркайте със солта. Добавете към водата с мая и изсипете 3 супени лъжици масло. Омесете тестото, след това добавете лука и отново месете, докато се разпредели равномерно.
Оставете тестото да втаса за 30 минути под кърпа.
Направете тестото в един слой или го направете на малки питки. Дебелината не трябва да бъде повече от 3-5 милиметра.
Запържете тортилите в горещ тиган до златисто- кафяво от двете страни.
Содата е по Ваш избор, може да бъде заменена с вода. Но е по-добре да не се отказвате от пенливата вода, плоските питки с нея стават въздушни, еластични и нежни. Също така искаме да угодим на онези, които не харесват мазни храни : тези плоски торти могат да се приготвят във фурната, просто не забравяйте да направите няколко дупки в тестото.
След това не забравяйте да споделите с вашите приятелка, новата ви кулинарна находка!
Be the first to comment on "Най-доброто, което може да приготвите с лук и брашно. Кулинарна находка в тефтера ми стана"