img

Най-доброто, което може да приготвите с лук и брашно. Кулинарна находка в тефтера ми стана

/
/
/
348 Views

Хлябът е основата на всичко и можете да го намерите във всеки дом.

Но кой каза, че задължително трябва да хапваме познатия хляб? Редакционният екип ни намери как да замени баналните рецепти с нещо наистина вкусно и лесно. Това не е само вкусен хляб, а традиционна азиатска закуска. В Китай луковиците се правят по улиците, а в баровете се сервират бира, а в Узбекистан това е национално ястие!

Необходими съставки:

Пшенично брашно 350 г
лук 1 брой
Зелен лук на вкус
захар 1 супена лъжица
сол на вкус
мая 1 ч. л.
Слънчогледово масло на вкус
газирана вода 180 ml

Подготовка:

Нарежете лука колкото е възможно по-ситно и оставете настрани. Загрейте малко сода и добавете маята и захарта. Оставете за 5 минути.


Пресейте брашното и го разбъркайте със солта. Добавете към водата с мая и изсипете 3 супени лъжици масло. Омесете тестото, след това добавете лука и отново месете, докато се разпредели равномерно.
Оставете тестото да втаса за 30 минути под кърпа.

Направете тестото в един слой или го направете на малки питки. Дебелината не трябва да бъде повече от 3-5 милиметра.

Запържете тортилите в горещ тиган до златисто- кафяво от двете страни.

закуска

Содата е по Ваш избор, може да бъде заменена с вода. Но е по-добре да не се отказвате от пенливата вода, плоските питки с нея стават въздушни, еластични и нежни. Също така искаме да угодим на онези, които не харесват мазни храни : тези плоски торти могат да се приготвят във фурната, просто не забравяйте да направите няколко дупки в тестото.

След това не забравяйте да споделите с вашите приятелка, новата ви кулинарна находка!

Твоят коментар
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!