Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Най-новата таблица за идеално женско тегло накара всички дами да си отдъхнат. Ето я и нея:
Най-новата таблица за идеално женско тегло

Най-новата таблица за идеално женско тегло накара всички дами да си отдъхнат. Ето я и нея:

Смята се, че идеалното тегло на жената е фиксирано, когато навърши 18 години.

И този брой килограми трябва да послужи като ръководство за младата жена до края на живота й. Всъщност, само единиците успяват да поддържат идеални параметри, поради балансираната диета, правилен метаболизъм и редовните физически натоварвания.

Но теглото също зависи от други параметри. Ето защо, днес от Ко4 ще Ви демонстрираме зависимостта на теглото спрямо височината за всеки тип женска физика. Също така ще ви кажем как да изчислите вашето правилно тегло с възрастта.

Следователно, за жени на възраст над 40 години, 10% трябва да се добавят към показателите за идеалното тегло от таблицата, а за жени на възраст над 55 години – 15%. Трябва да се има предвид, че тези изчисления показват горната граница на допустимото тегло, която може да се използва, за да се определи дали дадено лице е затлъстяло или не.

Не всеки може да бъде сложен под определен типаж тяло. В крайна сметка, човек може да има преходен вариант между, да речем, тънък и среден. Въпреки това, индикаторът за нормално тегло няма да бъде много по-различен тук, и ако има съмнения за излишни килограми, трябва да се обърнете към диетолог.

Мнението на лекарят също има смисъл, когато броят на скалите съвпада с индикатора за идеалното тегло в таблицата, а отражението в огледалото не е окуражаващо. Може да се наложи да бъдат тествани за хормони и захар. Поради естеството на организма, индикаторът за идеално тегло може да се различава във всяка посока.

Преди много години съществува идеална формула за тегло на жените, която се изчислява по следния начин: 110 са взети от височина (в cm) и е получено желаното тегло. Но такава опростена закономерност работи правилно, с изключение на фитнес моделите, а жените с изразени бедра и гърди не могат да се поберат тук. Затова започнахме да вземаме под внимание вида на тялото.

Според изчисленията на френския антрополог Пол Брока, лесно е да се изчисли идеалното тегло на жената според таблицата по-горе. 

Въпреки това, през годините тялото консумира по-малко енергия и следователно метаболитните процеси се забавят, мазнините стават повече. Това води до набор от излишни килограми.

Отбелязваме също, че за тийнейджърките под 18-годишна възраст определянето на идеалното тегло по принцип е невъзможно, защото телата им растат и се оформят. Също така, показателите на таблицата ще бъдат значително различни за спортистите, където процентът на телесните мазнини е по-нисък от нормалния.

Някой внимателно следи тялото си и изчислява идеалните показатели, някой вярва на вътрешните усещания, огледалото и думите на любим човек. Е, всеки има право да се отнася към собственото си тяло, както смята за подходящо. Съгласни сме, че правилното тегло е това, в което самата жена се чувства удобно и добре

Вече ви казахме какви фактори влияят на колебанията на теглото. Предупредихме и за това, което може да застраши драматичната загуба на тегло за здравето.

Източник: За Жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?