Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Направете го още днес и ще забравите за болестите цяла зима!
орехи с мед

Направете го още днес и ще забравите за болестите цяла зима!

Научих за ползите от орехите и меда много отдавна, дори още в детството. В нашето семейство беше обичайно да се използват тези есенни лакомства заедно.

Комбинацията от двата полезни продукта има прекрасен вкус, напълно замества всички сладости и десерти – а и колко добре влияят върху работата на мозъка! Орехът и меда са създадени един за друг…

Наскоро намерих потвърждение, че сместа от мед и орехи е наистина способна да лекува. Дядото на приятеля ми получи сърдечен удар и лекарят му нареди да приема мед и орехи. Той приема средството всеки ден през целия период на възстановяване след сърдечния удар. Всички бяха много обезпокоени от здравето на стареца, но състоянието му бързо се възстанови!

Сигурна съм, че тайната на неговото чудотворно възстановяване е в това естествено средство! Колко уникални ползи са скрити в даровете на есента…

Орехи с мед; Съставки:

100 грама орехи
2 супени лъжици мед

Приготвяне:

Почистените орехи счукайте в хаванче или с помощта на точилка и найлонов плик. Защо да ги смилате? Поради наличието на инхибитори в ядките, те са слабо обработваеми в храносмилателната система. Трябва да дъвчете този продукт много внимателно!
За да бъдат орехите и всички полезни вещества в тях напълно усвоени, преди да ги използвате за храна, е по-добре да ги смилате. Перфектни за тази цел са блендера или кафемелачката.

Разделете ги на три части. Приемайте сместа от орехи и мед 15 минути преди хранене 3 пъти на ден.
Има и друг, по-традиционен начин за смесването на орехите и меда. Необходимо е да вземете 2 части орехи и 1 част мед, поставете ядките в чист стъклен буркан и го напълнете с мед. Много хубаво изглеждат половинките орехи в меда, подобни са на пеперуди…

Тази смес трябва да се приема по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден преди хранене. Още веднъж отбелязвам, че е важно да сдъвчете орехите много добре, след което те ще донесат всички ползи за здравето ви! В противен случай храносмилателната система няма да може да ги усвои напълно и няма да получите желания благоприятен ефект върху организма.

Използване на сместа от орехи и мед за здраве
Укрепва имунитета
Орехите в комбинация с меда са биологично активен продукт! Йодът, витамините и микроелементите, които са част от сместа, повишават способността на организма да устои на различни инфекции.

Бързо възстановява тялото след заболяване
Всяко заболяване е стрес за тялото. Сместа от орехи и мед се препоръчва да се използва редовно дори от пациенти, които са имали сърдечен удар! Магнезият, който се съдържа в ядките, разширява съдовете, а след инфаркт съдовете значително се стесняват.

Укрепва сърдечно-съдовата система
Желязото, медта, цинка и витамин В6, които са част от сместа, помагат на тялото да образува червени кръвни клетки. Също така тези вещества разреждат кръвта: отлична превенция срещу тромбоза!

Лекува анемията и не позволява да се развива отново
Ако постоянно използвате орехи с мед, анемията няма да ви засегне! Желязото, което се съдържа в ядките, лесно се абсорбира от тялото.

Подобрява метаболизма
Сместа от орехи и мед стимулира метаболитните процеси в организма. Да, това лекарство определено е калорично! Но в разумна дозировка, не повече от 3 супени лъжици на ден, то дори ще ви помогне да отслабнете. Орехите са наситени с полезни мазнини, стимулиращи загубата на тегло. Такива мазнини не съдържат холестерол, но помагат на вътрешните органи да функционират правилно. Благодарение на високото съдържание на фибри, орехите допринасят за подобряване на храносмилателния процес и за премахване на стагнацията в стомашно-чревния тракт.

Активира мозъка
Поради високото съдържание на витамини от група В, сместа стимулира процесите на мозъка и мисълта.

Източник: Е-вести

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?