Направете си домашен тор за орхидеи – цветята ви ще растат и цъфтят обилно (точна рецепта)

Tor za orhidei

Как да си направим домашен тор за орхидеи?

Всички любители на орхидеите са наясно, че те са доста капризни цветя. Не можете просто да ги поставите в някой кът на дома си и да изчерпате грижите си за тях само с поливане.

Несъмнено орхидеите са изключително красиви тропически растения, които завладяха сърцата на много сънародници. Обикновено те намират място на перваза на някой от прозорците в дома.

В родината си орхидеите оцеляват, като прилепват корените си за някоя дървесна кора и се хранят от нея. В домашни условия обаче е невъзможно тези красиви цветя да получават постоянно хранителни вещества, тъй като с течение на времето дървесният субстрат, в който са засадени, ги губи.

Именно поради тази причина, ако искате орхидеите ви да растат и цъфтят, трябва да ги подхранвате с витамини и микроелементи, които са жизненоважни за тях. За да цъфтят по-дълго време и да ви радват, а корените да растат интензивно, можете да приложите специално приготвен домашен тор за целта.

Домашен тор за орхидеи – рецепта на 365 Новини

Преди да приготвите разтвора, нужно е да филтрирате водата и леко да я затоплите. Добре е температурата й да е малко над стайната.

Бавно потопете саксията с орхидея във водата и внимавайте, когато я поливате с домашния тор, субстратът да не изпадне от саксията.

Ето и нужните продукти за приготвянето на домашен тор за орхидеи:

1 ампула глюкоза
по една ампула от витамините С, В1, В6, В12 и РР.
8 капки епин – това е вид стимулатор за растеж
4 таблетки янтарна киселина

Приготвяне:

Затоплете водата и разтворете в нея таблетките янтарна киселина. След това добавете всички останали съставки към течността и разбъркайте добре. Нужно е да подхранвате орхидеите с този витаминозен коктейл след всяко трето или четвърто поливане с чиста вода.

Ако спазвате тази схема, можете да подобрите значително цъфтежа на вашите орхидеи. Само в рамките на един месец те ще станат буйно цъфтящи.

Опитайте и ще се уверите, че този витаминозен коктейл наистина върши чудеса за орхидеите.

Имайте предвид, че ако полеете красавиците си с твърде концентриран разтвор, възможно е да постигнете точно обратното на желания ефект и да ги умъртвите. Именно поради тази причина е от основна важност да се погрижите за правилната концентрираност на разтвора, без значение дали е домашно приготвен или пък сте го купили от магазина.

Преди да стартирате процедурата по витаминизиране на орхидеите, нужно е да потопите кореновата им система във вода със стайна температура.

По този начин ще предотвратите изгаряне на кореновата система.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Направете си домашен тор за орхидеи – цветята ви ще растат и цъфтят обилно (точна рецепта)"

Какво мислите?