Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Направете ТОВА с буркана и веднага ще разберете дали медът е истински или не – безпогрешно, още в магазина!
Направете ТОВА с буркана и веднага ще разберете дали медът е истински или не - безпогрешно още в магазина!

Направете ТОВА с буркана и веднага ще разберете дали медът е истински или не – безпогрешно, още в магазина!

През последните години в продажба можете да намерите все повече „фалшив мед“, тоест продукт, който само изглежда „истински“, но всъщност е направен от захарен сироп и няма никакви лечебни свойства.

Как да разпознаем истинския мед в магазина? Има ли някакъв начин, някакъв тест, който да ни разкрие, че продуктът, който купуваме е натурален?

На този въпрос отговори магистър-фармацевт Христина Лазаревич в предаването „RTS Ordinacia“.

– Когато сте в супермаркета, можете просто да обърнете буркана с мед надолу. Когато направите това, ще се появи балон, който се движи нагоре, това е индикация, че медът действително е натурален и истински.

тест натурален мед

Ако не е „истински“ мед, цялото съдържание на буркана веднага ще потъне на дъното и няма да се появи балон, който обикновено е с крушовидна форма – казва Христина и допълва, че този тест важи за всеки вид мед.

пчелен мед

Важно е хората да могат да го разпознават, казва Христина, но също така и да знаят, че медът не е лекарство, а може да се използва като помощно лечебно средство. Съдържа много витамини, 37 минерала, много калий, калций, магнезий и цинк и много помага на тялото ни както за развитието, така и за поддържането на здравето.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?