img
Home / СВЯТ / Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън

Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън

/
/
/
883 Views

През 1996 г. режисьорът засне клипа към песента на Джаксън They Don’t Care About Us във фавелата Санта Марта, в Рио де Жанейро, която била под контрола на Марсио Амаро де Оливейра, известен още като Марсиньо ВП.

“За да гарантираме безопасността на Майкъл, трябваше да разговаряме с местния наркобос Марсиньо, защото бразилската полиция отказа да се качи във фавелата,” заяви Лий пред O Estado de S. Paulo, цитиран от profit.bg.

Родената в Бразилия и завършила американския университет Браун Катя Лунд, която по онова време работела за Лий, била изпратена да разговаря с Марсиньо и да договори охраната на Краля на попа.

Лунд била толкова заинтригувана от субкултурата на фавелата, че шест години по-късно заснема филм на име “Градът на Бога,” който впоследствие е номиниран за четири награди Оскар.

“Не можах да опозная Марсиньо. Той ми изпрати съобщение, че ако решим да заснемем видеото с Майкъл във фавелата Санта Марта, можем да оставим 1 млн. долара на улицата и нашето филмово оборудване и никой няма и да ги докосне,” казва Лий.

Според режисьора, Марсиньо го уверил, че “Докато Майкъл Джаксън е там, това ще е най-безопасното място в света.”

Марсио Амаро де Оливейра е убит в затворническия комплекс Бангу в покрайнините на Рио де Жанейро през 2003 г.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook