Новините на фокус
Home » СВЯТ » Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън
Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън
Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън

Наркобос помогнал за снимките на популярен клип на Майкъл Джаксън

През 1996 г. режисьорът засне клипа към песента на Джаксън They Don’t Care About Us във фавелата Санта Марта, в Рио де Жанейро, която била под контрола на Марсио Амаро де Оливейра, известен още като Марсиньо ВП.

“За да гарантираме безопасността на Майкъл, трябваше да разговаряме с местния наркобос Марсиньо, защото бразилската полиция отказа да се качи във фавелата,” заяви Лий пред O Estado de S. Paulo, цитиран от profit.bg.

Родената в Бразилия и завършила американския университет Браун Катя Лунд, която по онова време работела за Лий, била изпратена да разговаря с Марсиньо и да договори охраната на Краля на попа.

Лунд била толкова заинтригувана от субкултурата на фавелата, че шест години по-късно заснема филм на име “Градът на Бога,” който впоследствие е номиниран за четири награди Оскар.

“Не можах да опозная Марсиньо. Той ми изпрати съобщение, че ако решим да заснемем видеото с Майкъл във фавелата Санта Марта, можем да оставим 1 млн. долара на улицата и нашето филмово оборудване и никой няма и да ги докосне,” казва Лий.

Според режисьора, Марсиньо го уверил, че “Докато Майкъл Джаксън е там, това ще е най-безопасното място в света.”

Марсио Амаро де Оливейра е убит в затворническия комплекс Бангу в покрайнините на Рио де Жанейро през 2003 г.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

About Тодор Тодоров

Какво мислите?

Ko4.bg във Facebook